Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente heeft gisteravond het licht op groen gezet voor de aanleg van de zonneparken die zijn gepland naast industrieterrein De Spechthorst aan de Holtdijk (foto) en het zonnepanelenpark aan de Enterseweg. In de raad is de zogenoemde ruimtelijke procedure vastgesteld. Dat is de laatste stap die nodig is om de SDE-subsidie te kunnen aanvragen die nodig is om te kunnen starten met de aanleg van de parken van 8,4 hectare (Spechthorst) en 2 hectare (Entersestraat). Voor het grootste Goorse zonnepark Waterlanden (9 hectare) zit de gemeente nog in de wachtkamer. Bezwaarmakers die het niet eens zijn met de opstelling van de zonnepanelen daar, hebben dit voorgelegd aan de Raad van State.

Naast de Goorse parken komen er in de Hof ook zonnepanelen op de voormalige vuilstort Rikkerink in Ambt Delden en op de het voormalige AZC-terrein in Herike-Elsen. Als uiteindelijk alle vijf parken in werking zijn (inclusief Waterlanden) kunnen er 11.500 huishoudens van energie worden voorzien. In de Hof van Twente zijn in totaal 14.688 huishoudens. De parken dragen dan voor circa 20% bij aan de totale energiebehoefte in de Hof van Twente. De gemeente Hof van Twente heeft tot doel om in 2035 energie-neutraal te zijn.

Gerelateerde berichten