Nieuw voetbalseizoen barst los: “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

De competitiewedstrijden voor de Goorse voetbalclubs, Twenthe, GFC en Hector, starten komend weekeinde weer. De rood-zwarten en de groen-witten spelen opnieuw derby’s tegen elkaar in de vierde klasse en Twenthe zit weer een klasse hoger. Zoals elk jaar heeft Romano Lammertink (GFC) dezelfde doelstelling: “Wij gaan voor het kampioenschap.” Hector streeft naar directe handhaving in een andere vierde klasse dan vorig jaar. Ook Twenthe zit in een andere derde klasse. Hans Dirksen, de nieuwe trainer van de tricolores, hoopt op een plaatsje in de top-5.

v.l.n.r. Mark Dijkstra (Hector), Hans Dirksen (Twenthe) en Romano Lammertink (GFC)

Er is dit jaar niks veranderd in de selectie van GFC. Lammertink: “Dat is jammer. Je hoopt namelijk altijd op 1 of 2 nieuwe jongens, dat is ook goed voor de groep. Jorrit Nab (A-speler) traint wel met ons mee en die zal ik ook wel eens meenemen.” Volgens de oefenmeester van GFC is de klasse, waar ook Hector in bivakkeert, minder sterk dan vorig jaar. “Er zitten nu meer kleine clubs in waar ik minder onder de indruk van van ben.” Daarom denkt hij ook dat Hector zich veilig gaat spelen. “Misschien zit er zelfs wel meer in. Waarom niet?” Bij Hector heeft Cristian Haverslag vorig jaar afscheid genomen, ook leek Marinus Wolters te stoppen, alleen dat laatste gebeurde tot opluchting van Hector-trainer Mark Dijkstra niet. “Mede door hem hebben we een bredere selectie voor het komende seizoen.” Op de vraag over de doelstelling van Hector geeft hij een veilig antwoord. “Vorig jaar riep ik top-5 en wisten we twee wedstrijden voor het einde pas dat we veilig waren. In deze nieuwe en voor mij onbekende klasse gaan we eerst voor handhaving en daarna kijken we wel wat er mogelijk is.”

Twenthe heeft dan wel een nieuwe trainer, heel veel wisselingen zullen er niet zijn. “Met een nieuwe trainer is het altijd nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat was hier ook zo, alleen zal alles in grote lijnen hetzelfde zijn als vorig jaar. We hebben nu wel een bredere selectie met een paar jonge jongens zoals Noah Slag en Jurgen Burggraaf”, vertelt trainer Hans Dirksen. Ook Twenthe zit in een andere derde klasse dan vorig jaar. Dirksen verwacht zwaardere tegenstand. “Clubs als NEO en Sportlust Glanerbrug zijn erg goed, dus het zou er mooi zijn als we nu weer in de top-5 kunnen eindigen.”

Programma aanstaande zondag:

14.00 uur: Broekland – Hector

14.00 uur: GFC – Haarle

14.00 uur: Sportlust Glanerbrug – Twenthe