Nieuw voetbalseizoen barst los: “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

De competitiewedstrijden voor de Goorse voetbalclubs, Twenthe, GFC en Hector, starten komend weekeinde weer. De rood-zwarten en de groen-witten spelen opnieuw derby’s tegen elkaar in de vierde klasse en Twenthe zit weer een klasse hoger. Zoals elk jaar heeft Romano Lammertink (GFC) dezelfde doelstelling: “Wij gaan voor het kampioenschap.” Hector streeft naar directe handhaving in een andere vierde klasse dan vorig jaar. Ook Twenthe zit in een andere derde klasse. Hans Dirksen, de nieuwe trainer van de tricolores, hoopt op een plaatsje in de top-5.

v.l.n.r. Mark Dijkstra (Hector), Hans Dirksen (Twenthe) en Romano Lammertink (GFC)

Er is dit jaar niks veranderd in de selectie van GFC. Lammertink: “Dat is jammer. Je hoopt namelijk altijd op 1 of 2 nieuwe jongens, dat is ook goed voor de groep. Jorrit Nab (A-speler) traint wel met ons mee en die zal ik ook wel eens meenemen.”¬†Volgens de oefenmeester van GFC is de klasse, waar ook Hector in bivakkeert, minder sterk dan vorig jaar. “Er zitten nu meer kleine clubs in waar ik minder onder de indruk van van ben.” Daarom denkt hij ook dat Hector zich veilig gaat spelen. “Misschien zit er zelfs wel meer in. Waarom niet?” Bij Hector heeft Cristian Haverslag vorig jaar afscheid genomen, ook leek Marinus Wolters te stoppen, alleen dat laatste gebeurde tot opluchting van Hector-trainer Mark Dijkstra niet. “Mede door hem hebben we een bredere selectie voor het komende seizoen.” Op de vraag over de doelstelling van Hector geeft hij een veilig antwoord. “Vorig jaar riep ik top-5 en wisten we twee wedstrijden voor het einde pas dat we veilig waren. In deze nieuwe en voor mij onbekende klasse gaan we eerst voor handhaving en daarna kijken we wel wat er mogelijk is.”

Twenthe heeft dan wel een nieuwe trainer, heel veel wisselingen zullen er niet zijn. “Met een nieuwe trainer is het altijd nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat was hier ook zo, alleen zal alles in grote lijnen hetzelfde zijn als vorig jaar. We hebben nu wel een bredere selectie met een paar jonge jongens zoals Noah Slag en Jurgen Burggraaf”, vertelt trainer Hans Dirksen. Ook Twenthe zit in een andere derde klasse dan vorig jaar.¬†Dirksen verwacht zwaardere tegenstand. “Clubs als NEO en Sportlust Glanerbrug zijn erg goed, dus het zou er mooi zijn als we nu weer in de top-5 kunnen eindigen.”

Programma aanstaande zondag:

14.00 uur: Broekland – Hector

14.00 uur: GFC – Haarle

14.00 uur: Sportlust Glanerbrug – Twenthe

Gerelateerde berichten

  • Twenthe in de problemen18 mei 2019 Twenthe in de problemen Het wordt nog een hele toer voor vv Twenthe om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De gehavende ploeg van trainer Hans Dirksen moet morgen wel haast winnen van Saasveldia om […]
  • Het is vijf voor twaalf voor GFC1 april 2017 Het is vijf voor twaalf voor GFC De weken van de waarheid komen er aan voor GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat na de nederlaag van vorige week tegen koploper Barbaros op de voorlaatste plaats in de vierde […]
  • Bij GFC moet het nu echt gebeuren18 maart 2017 Bij GFC moet het nu echt gebeuren De situatie voor GFC wordt steeds nijpender. De Goorse ploeg staat in de vierde klasse B in de onderste regionen en moet vrezen voor nacompetitie. "Ja we staan veel te laag" aldus trainer […]
  • Hofderby voor GFC, Twenthe mist spelers18 februari 2017 Hofderby voor GFC, Twenthe mist spelers Twenthe-trainer Michiel Mensink kan morgen in de uitwedstrijd tegen Sportclub Lochem niet beschikken over de geblesseerde Dennis ter Haar en Simon Hevink. Laatstgenoemde is op vakantie. […]
  • Ruumpol in de basis bij GFC3 december 2016 Ruumpol in de basis bij GFC Simon Ruumpol start morgen in het basisteam van GFC in het thuisduel tegen hekkensluiter Rietmolen. GFC heeft het tot nu lastig in de vierde klasse B en dat komt niet in de laatste plaats […]