Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum

Er is een bedrag van €200.000 euro beschikbaar gekomen om van het Goorse centrum weer een aantrekkelijk ‘bruisend’ winkelgebied te maken. Het geld is beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Ook ondernemersvereniging Goor Collectief doet een duit in het zakje om de zes plannen te realiseren die vandaag zijn gepresenteerd. Goor haakt aan bij het project ‘Stadsbeweging’ dat door de provincie in het leven is geroepen om verpauperde stadscentra nieuw leven in te blazen.

vlnr: wethouder Wim Meulenkamp, Goor Collectief-voorzitter Bart Wiegerinck en Overijssels Gedeputeerde Monique van Haaf

Het is in Goor onder meer de bedoeling dat er een duidelijke fysieke afbakening komt van het centrumgebied dat op termijn ook een Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) moet worden. Daarnaast wordt geïnvesteerd in meer groen in de openbare ruime en een zogenoemde duurzame plek in het stadshart. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan een bank met een zonnepaneel die stroom opwekt voor het opladen van fietsen of smartphones.

Ook komt er een zogenoemd ‘Gevelfonds’. Daar zit geld in om bestaande gevels en puien een opknapbeurt te kunnen geven om samen met het groen het historische karakter terug te brengen. Ook is met de Goorse Marriët de Beer een ‘initiatief-makelaar’ aangesteld. Zij gaat fungeren als aanjager van centrumevenementen als Winters Genieten en zal ook nieuwe initiatieven op dat gebied oppakken. Tenslotte kan het geld worden aangewend om ondernemers van buiten het centrum te stimuleren, zich in het stadshart te vestigen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden geholpen met het bekostigen van de eerste drie maanden huur.

De cheque werd vanmiddag symbolisch overhandigd door Overijssels Gedeputeerde Monique van Haaf en wethouder Wim Meulenkamp aan Goor Collectief-voorzitter Bart Wiegerinck. Daarna werd een rondje door het centrum gelopen en werden enkele winkeliers bezocht. Ook werd staande gehouden bij de plek waar ooit de Stoet’n-brugge stond, bij de voormalige ABN-bank. Dit om de wens kracht bij te zetten dat deze in de toekomst in ere wordt hersteld. Vanavond was er een Stadscafé bij Bar Bistro d’Olde Smidse waar zo’n 50 ondernemers werden bijgepraat over de plannen.