Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum

Er is een bedrag van €200.000 euro beschikbaar gekomen om van het Goorse centrum weer een aantrekkelijk ‘bruisend’ winkelgebied te maken. Het geld is beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Ook ondernemersvereniging Goor Collectief doet een duit in het zakje om de zes plannen te realiseren die vandaag zijn gepresenteerd. Goor haakt aan bij het project ‘Stadsbeweging’ dat door de provincie in het leven is geroepen om verpauperde stadscentra nieuw leven in te blazen.

vlnr: wethouder Wim Meulenkamp, Goor Collectief-voorzitter Bart Wiegerinck en Overijssels Gedeputeerde Monique van Haaf

Het is in Goor onder meer de bedoeling dat er een duidelijke fysieke afbakening komt van het centrumgebied dat op termijn ook een Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) moet worden. Daarnaast wordt geïnvesteerd in meer groen in de openbare ruime en een zogenoemde duurzame plek in het stadshart. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan een bank met een zonnepaneel die stroom opwekt voor het opladen van fietsen of smartphones.

Ook komt er een zogenoemd ‘Gevelfonds’. Daar zit geld in om bestaande gevels en puien een opknapbeurt te kunnen geven om samen met het groen het historische karakter terug te brengen. Ook is met de Goorse Marriët de Beer een ‘initiatief-makelaar’ aangesteld. Zij gaat fungeren als aanjager van centrumevenementen als Winters Genieten en zal ook nieuwe initiatieven op dat gebied oppakken. Tenslotte kan het geld worden aangewend om ondernemers van buiten het centrum te stimuleren, zich in het stadshart te vestigen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden geholpen met het bekostigen van de eerste drie maanden huur.

De cheque werd vanmiddag symbolisch overhandigd door Overijssels Gedeputeerde Monique van Haaf en wethouder Wim Meulenkamp aan Goor Collectief-voorzitter Bart Wiegerinck. Daarna werd een rondje door het centrum gelopen en werden enkele winkeliers bezocht. Ook werd staande gehouden bij de plek waar ooit de Stoet’n-brugge stond, bij de voormalige ABN-bank. Dit om de wens kracht bij te zetten dat deze in de toekomst in ere wordt hersteld. Vanavond was er een Stadscafé bij Bar Bistro d’Olde Smidse waar zo’n 50 ondernemers werden bijgepraat over de plannen.

Gerelateerde berichten

  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]
  • Gaat de BIZ het nu wel halen?7 november 2019 Gaat de BIZ het nu wel halen? Het verlangen bij Goor Collectief naar een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is er langer maar het kwam er dusver niet van. De Goorse ondernemersvereniging wil van het centrum […]
  • Geen geld meer voor centrumcoördinator30 oktober 2014 Geen geld meer voor centrumcoördinator De gemeente Hof van Twente stelt geen geld meer beschikbaar voor de invulling van de functie van centrumcoördinator voor het stadshart van Goor. De functie van René Kamphuis (foto) komt […]
  • Goor ruimt op…22 februari 2018 Goor ruimt op… In het Goorse centrum is vandaag de halfjaarlijkse Restantenmarkt van start gegaan. Tot en met komende zaterdag houden veel winkeliers opruiming en worden seizoensrestanten met flinke […]
  • Komt het goed met Goorse centrum ?26 september 2018 Komt het goed met Goorse centrum ? Het stadshart van Goor krijgt een flinke financiële impuls en een plan gestoeld op zes pijlers moet uiteindelijk gaan zorgen voor een bruisend Goors centrum. De vraag is alleen of die […]