Provinciale PvdA wil snel oplossing voor stankoverlast Heeckeren

De provincie moet snel opheldering geven over stankoverlast in de Goorse wijk Heeckeren in de gemeente Hof van Twente. Dat vindt de provinciale fractie van de PvdA. Inwoners van de Goorse wijk Heeckeren klagen al geruime tijd over een ‘penetrante geur’. De PvdA in Provinciale Staten van Overijssel reageert daarmee op berichtgeving op deze site én de oproep van de Goorse Stadsraad. Deze vermoedt dat de mestvergister van Groen Gas Goor BV (foto) de bron van de overlast is, en roept omwonenden hun klachten bij de provincie te melden.

PvdA-Statenlid Anneke Beukers uit Westerhaar vindt dat de provincie zo snel mogelijk inzicht moet geven in de aard en omvang van het stankprobleem. “Omwonenden zijn al opgeroepen om hun verhaal te doen bij het milieuklachtpunt van de provincie, dus het gebied waarin er klachten zijn zou snel duidelijk moeten kunnen zijn,” vindt Beukers. “Daarna moeten we werk maken van een oplossing. De volksgezondheid en het leefgenot van onze inwoners staat wat mij betreft op nummer één. Mensen moeten in hun tuin kunnen zitten en over straat kunnen zonder last te hebben van stank.”
De PvdA heeft de provincie gevraagd om met omwonenden, de Stadsraad, de gemeente Hof van Twente en Groen Gas Goor BV in gesprek te treden, onderzoek te doen naar de oorzaak van de klachten en die zo snel mogelijk samen op te lossen.

Anneke Beukers