Asbest eruit, bollen erin…

Aanstaande zaterdag is het landelijke burendag. In ’t Gijmink in Goor is het Groene Burendag. Er worden 5000 bollen geplant in de wijk onder het motto ‘Asbest eruit, Bollen erin’. De bollen zijn verkregen via de actie van De Groene Loper. Alberta Groteboer roept wijkbewoners op om morgen, met het nodige gereedschap, (zaterdag) om 09:00 uur te komen naar buurthuis Villa ’70 en te helpen met planten. “De bollen zorgen in het voorjaar voor kleur in de wijk en zijn ook het eerste voedsel voor de wilde bijen. Het is een goede stap om de biodiversiteit in de wijk te verbeteren. Er worden blopembollen geplant langs de Deldensestraat vanaf de Gondalaan tot het kunstwerk ‘Narcis’ langs het fietspad aan de Mulderskamp, naast het spoor. Er worden in Goor morgen ook bollen geplant aan de van Hoevellstraat.

Gerelateerde berichten

  • Alom gezelligheid tijdens Burendag 201822 september 2018 Alom gezelligheid tijdens Burendag 2018 Het is de vierde zaterdag van september en dat betekent landelijke Burendag. Op verschillende plekken in Goor wordt het evenement, dat bedoeld is om gezellig samen te komen en iets goeds […]
  • Bloembollen planten voor bijen op Burendag15 september 2018 Bloembollen planten voor bijen op Burendag De jaarlijkse Burendag start volgende week zaterdag met het planten van een groot aantal bloembollen. 11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 […]
  • Subsidie voor ‘Groene burendag’13 juli 2019 Subsidie voor ‘Groene burendag’ De Groene Loper Hof van Twente houdt op donderdag 25 juli een inloopavond om te helpen bij het aanvragen van een subsidie voor een zogenoemde Groene Burendag op 28 september aanstaande. […]
  • Constantijn plant bloembollen24 september 2018 Constantijn plant bloembollen Dit weekend was het Burendag; voor elf buurtverenigingen en vier scholen was het zelfs een Groene Burendag. Verspreid over de hele gemeente, zijn 30.000 biologische bloembollen geplant. Zo […]
  • Bijenwerkdag tijdens NL Doet in Goor28 februari 2018 Bijenwerkdag tijdens NL Doet in Goor De Stadslandbouw in de Kerkstraat en de wijk 't Gijmink is tijdens NL Doet op zaterdag 10 maart aanstaande hét decor van een bijenwerkdag die wordt georganiseerd door de Bijenbeweging […]