Alom gezelligheid tijdens Burendag 2018

Het is de vierde zaterdag van september en dat betekent landelijke Burendag. Op verschillende plekken in Goor wordt het evenement, dat bedoeld is om gezellig samen te komen en iets goeds te doen voor de buurt, gevierd. Na een bakje koffie of thee werden vanochtend alle springveren in werking gezet. Op ‘t Gijmink, langs de Deldensestraat en in de van Hoevellstraat werden het openbare groen en diverse voortuintjes opnieuw ingepoot met allerlei verschillende bloembollen. Op ’t Heeckeren, bij het Stocreve, werd er iets aan het speeltuintje gedaan. Er stond al een tijdje een picknick-bank, maar nu besloot de buurt er ook een rieten parasol boven te plaatsen. Naast het bankje werd er ook aandacht besteed aan de bloemenbakken. In de zomer zal elke buurt er letterlijk en figuurlijk de vruchten er van gaan plukken. Ook elders in Goor werden activiteiten georganiseerd in het kader van nationale Burendag. (klik op ‘lees meer’ voor extra foto’s)

 

Gerelateerde berichten

  • Asbest eruit, bollen erin…21 september 2018 Asbest eruit, bollen erin… Aanstaande zaterdag is het landelijke burendag. In ’t Gijmink in Goor is het Groene Burendag. Er worden 5000 bollen geplant in de wijk onder het motto 'Asbest eruit, Bollen erin'. De […]
  • Bloembollen planten voor bijen op Burendag15 september 2018 Bloembollen planten voor bijen op Burendag De jaarlijkse Burendag start volgende week zaterdag met het planten van een groot aantal bloembollen. 11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 […]
  • Burendag en opening Plantjesbieb24 september 2021 Burendag en opening Plantjesbieb Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De 'Beste Buur-bokaal' uitgereikt aan iemand […]
  • Constantijn plant bloembollen24 september 2018 Constantijn plant bloembollen Dit weekend was het Burendag; voor elf buurtverenigingen en vier scholen was het zelfs een Groene Burendag. Verspreid over de hele gemeente, zijn 30.000 biologische bloembollen geplant. Zo […]
  • Ook Stocreve in de ban van Burendag9 september 2018 Ook Stocreve in de ban van Burendag Net als veel andere wijken in Nederland besteedt ook Goor aandacht aan de nationale burendag. Zo werd Tonny Uwland-Maas uit vandaag gekroond tot de ‘Beste Buur’ van de gemeente Hof van […]