Tonny Uwland-Maas krijgt titel ‘Beste Buur’

Tonny Uwland-Maas is vandaag gekroond tot de ‘Beste Buur’ van de gemeente Hof van Twente. De 78-jarige Goorse werd verrast door een bezoek van burgemeester Nauta die haar kwam bezoeken tijdens een brunch die ze zelf georganiseerd heeft in de Govert Flinck-straat, waar ze zelf al 47 jaar woont, in het kader van Burendag 2018. Welzijnsorganisatie Salut organiseerde de verkiezing die uiteindelijk 20 genomineerden opleverde. Een jury oordeelde dat mevrouw Uwland-Maas als verbindende factor in de buurt de titel dubbel en dwars verdiende.

“Ze bezoekt zieke buurtgenoten en staat ernstig zieken tot het overlijden bij. Ook koopt zij boodschappen voor degene die dit niet meer zelfstandig kunnen. Iedereen kan bij haar terecht voor vragen en zij luistert graag. Mevrouw is een belangrijke spil en verbindt buren aan- en ook met elkaar.” luidt motivatie in het juryrapport. Zelf reageert ze tegenover deze site beduusd op het verkrijgen van de titel. “Het is heel mooi om te horen dat het zo gewaardeerd wordt maar ik vind dat je dat soort dingen moet doen voor elkaar. Ik ben alleenstaand en vindt het zelf fijn om onder de mensen te zijn. Ook daarom doe ik het en nodig ik regelmatig mensen uit voor een kopje koffie of een borreltje. Ik vind het een hele eer en wordt er een beetje verlegen van. Ik had ook nooit verwacht dat ik nog eens met de burgemeester zou knuffelen. Heel bijzonder.”

Gerelateerde berichten

  • Wie wordt de beste buurman of buurvrouw?14 augustus 2019 Wie wordt de beste buurman of buurvrouw? Welzijnsinstelling Salut organiseert voor Goor en de overige kernen in de Hof van Twente ook dit weer de zogenoemde ‘Beste Buur-verkiezing’. Dit is iemand die altijd een oogje in het zeil […]
  • Hermine Zeedijk ‘Beste Buur’ in de Hof29 september 2019 Hermine Zeedijk ‘Beste Buur’ in de Hof De Goorse Hermine Zeedijk is gisteren tijdens nationale Burendag in het zonnetje gezet door burgemeester Ellen Nauta. Ze werd verkozen tot 'Beste Buur' van 2019. Er waren in totaal 24 […]
  • Wie volgt Hermine op als beste buur in de Hof ?31 juli 2020 Wie volgt Hermine op als beste buur in de Hof ? Welzijnsinstelling Salut organiseert ook dit jaar weer de 'Beste buur-verkiezing in samenwerking met de woningcoöperaties en de gemeente Hof van Twente de “Beste Buur Verkiezing”. […]
  • Wie wordt de ‘Beste Buur’?28 augustus 2018 Wie wordt de ‘Beste Buur’? Welzijnsinstelling Salut organiseert voor Goor en de overige kernen in de Hof van Twente de zogenoemde 'Beste Buur-verkiezing'. De 'Beste Buur' kan iemand zijn die altijd een oogje in het […]
  • Burendag op ’t Gijmink22 september 2017 Burendag op ’t Gijmink De jaarlijkse landelijke Burendag krijgt extra aandacht en cachet op ’t Gijmink. Op het plein van de Gijminkschool is er komende zondag een braderie, het Rad van Fortuin en allerlei […]