GFC wint verdiend van Haarle: 2-1

GFC is de nieuwe competitie goed begonnen met een 2-1 zege op sv Haarle. De ploeg van trainer Romano Lammertink was GFC van meet af aan de bovenliggende partij en speelde het op de helft van de Sallandse opponent. De eerste goal viel na 26 minuten. Een vrije trap van Tim Wassink werd gekeerd de keeper van Haarle waarna Edo Schnieder alert reageerde en in de rebound de 1-0 kon aantekenen. Zeven minutgen later werd het 2-0 door een treffer van Tim Wassink die na een goede actie op de achterlijn de bal vanuit een moeilijke hoek onder de keeper door schoot en de ruststand op 2-0 bepaalde.

In het eerste kwartier na rust waren er een aantal goede kansen voor GFC om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daarna kwam Haarle beter in de wedstrijd en kreeg het duel een ander spelbeeld. Na een klein uur viel de aansluitingstreffer. Een voorzet werd door aan van de Haarlese aanvallers binnen gekopt. Daarna gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker en ontstonden er kansen maar die werden niet benut waardoor GFC de competitie begint met een driepunter in de vierde klasse H. Volgende week spelen de rood zwarten in Deventer tegen De Gazelle dat vandaag met 2-0 verloor van sv Enter.