Jansen met Ajax naar laatste 16 Champions League

Ellen Jansen heeft gisteren met het vrouwenteam van Ajax de achtste finale van de Womens Champion League bereikt. De Goorse won gisteravond in Tsjechië met 1-2 van Sparta Praag nadat in eerder in Amsterdam al met 2-0 werd gewonnen. Jansen had een belangrijk aandeel in de Europese zege. Bij een stand van 1-0 gaf zij de beslissende steekpass op Vanity Lewerissa die de gelijkmaker kon aantekenen. Een minuut later zorgde ze ook voor de 1-2. Daarna kreeg Ajax ook nog een penalty maar die werd gemist door Kelly Zeeman. Het is voor het eerste dat de Ajax-vrouwen de achtste finale in de Champions League bereiken. Voor Ellen Jansen geldt dat niet. Zij speelde met de FC Twente-vrouwen, vorig jaar nog in de achtste finale tegen FC Barcelona. Daarin werd ze wel uitgeschakeld. De loting voor haar volgende achtste finale is komende maandag.

Gerelateerde berichten