Twenthe verslaat De Tukkers en boekt eerste competitie-zege

Twenthe boekte vanmiddag de eerste zege in het nieuwe voetb alseizoen in de derde klasse A. Op het eigen Piepwillem won de ploeg van trainer Hans Dirksen verdiend van het Albergse De Tukkers met 3-1. Beide ploegen waren in de openingsfase van het eerste bedrijf aan elkaar gewaagd en waren er een paar goede scoringskansen. Toch duurde het tot de 30e minuut voordat de eerste treffer viel, en hoe ! Mark Nijland schoot uit de draai snoeihard langs de goalie van De Tukkers en brak de ban voor de Goorse Tricolores die daarna het betere van het spel hadden. Zes minuten na de openingstreffer tekende Nijland voor zijn tweede van de middag. Dit keer kopte hij fraai binnen. 2-0 was ook de ruststand.

Mark Nijland, goudhaantje van vv Twenthe in het duel tegen De Tukkers

Ook na rust bleef Twenthe de boevenliggende partij en creĆ«erde het goede kansen. De beslissing in de wedstrijd viel na dik tien minuten in de tweede helft. Guus Lummen, die vorige week in het met 4-0 verloren duel tegen Sportlust Glanerbrug nog ontbrak, schoot de 3-0 binnen. Daarna waren er een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar er gescoord werd er niet meer in het doel van de opponent. Wel aan de andere kant waar Daan de Laat die twee keer dom terug speelde op doelman Bas Zweers. Die kon in eerste instantie de bal nog van de lijn halen maar was na de tweede ‘poging’ kansloos.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht28 oktober 2018 Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht Twenthe boekte vanmiddag de tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen won op eigen veld met 2-0 van Avanti Wilskracht, de nummer twee van de ranglijst en voor […]
  • Twenthe verliest ruim van Saasveldia7 oktober 2018 Twenthe verliest ruim van Saasveldia Twenthe leed vanmiddag in Saasveld de tweede competitie-nederlaag in het prille voetbalseizoen. Tegen Saasveldia met 5-1 verloren. De Goorse Tricolores begonnen goed aan het duel en kregen […]
  • Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV4 november 2018 Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV In een doelpuntrijke wedstrijd ging vv Twenthe vanmiddag in Lonneker onderuit tegen LSV: 4-3. Twenthe stond na een kwart wedstrijd nog met 2-3 voor maar kreeg daarna nog twee tegentreffers […]
  • Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud18 april 2019 Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud Het moet wel heel raar lopen als vv Twenthe volgend seizoen niet opnieuw derdeklasser is. Het cruciale kelderduel tegen KVV Losser werd vanavond met 2-1 gewonnen en daarmee zette de ploeg […]
  • Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum2 december 2018 Onfortuinlijk Twenthe verliest in en tegen Reutum Het vlaggenschip van Twenthe blijft onderaan de ranglijst bungelen. Op bezoek bij Reutum had de ploeg van trainer Hans Dirksen goede zaken kunnen doen, maar werd er met 4-2 verloren. In […]