Hector wint in doelpuntenfestijn van Raalte

De eerste overwinning voor Hector was zondagmiddag een feit. Op ‘t Doesgoor werd tegen Raalte met 7-4 gewonnen. De groen-witten kwamen daverend uit de startblokken. Het duurde tien minuten voordat Hector de 1-0 maakte. Christian Jimenez zette een lange sprint aan en verschalkte de keeper uiteindelijk knap. Niet lang daarna maakte Joery Wenderman de tweede. Een verdediger van Raalte ging onder de voorzet van Zwoferink door en Wenderman maakte daar dankbaar gebruik van. Unal Kel en Wesley Zwoferink zorgden voor de thee zelfs voor de derde en vierde goal.

De locomotief van Hector kwam in de tweede helft enigszins tot stilstand. Raalte zette meer druk op het doel van Daniël Kolbe. Raalte-spelers Kevin van Dartel en Semih Vuural scoorden in een kort tijdsbestek de 4-1 en 4-2. De supporters van Hector konden na de vijfde goal, gemaakt door Marinus Wolters, weer opgelucht ademhalen. Het leek de beslissing en het einde van het doelpuntenfestijn, maar dat gebeurde niet. Lennix Lugtenberg zette een kwartier voor tijd via een vrije trap de 5-3 op het scorebord. Raalte kwam alleen niet verder, de Hectorianen pakten wel door en scoorden namens Jimenez de 6-3. Het was nog geen minuut later en toch lag de bal alweer aan de andere kant in het net, Ter Elst verschalkte zijn eigen keeper na een communicatiefout. Unal Kel zette via een snel genomen vrije trap uiteindelijk de 7-4 eindstand op het wedstrijdformulier. Hector-trainer Mark Dijkstra is tevreden na afloop: “We hebben de eerste helft echt goed gespeeld, alleen jammer dat we de tegenstander in leven laten.” Volgende week speelt Hector opnieuw thuis, dan tegen ABS Bathmen.