Harrie Wolters bereikt Noordkaap: “Het was pittig”

Harrie Wolters heeft zijn doel wederom bereikt; De Gorenaar heeft in 27 dagen, vanuit Goor, gisteren de Noordkaap bereikt. Vorig jaar kwam ‘De Koele’ nog in het nieuws toen hij een fietstocht van Goor naar Bangkok vervolmaakte. “Dit keer was het eveneens pittig”, zegt Wolters. De oud-wielrenner kreeg vooral veel last van zijn lichaam. “In het begin kreeg ik knieproblemen en daarna ook nog van mijn zitvlak. Met die blessures heb ik wel de gedachte gehad dat dit niet veel langer moest gaan duren.” Om de Noordkaap  te bereiken moest Wolters door onder andere Finland, Zweden en logischerwijs Noorwegen.

“Het was soms dagen slecht weer: sneeuw, regen, soms zelfs drie dagen achter. Dat was geen pretje.” Omdat Zweden elf keer groter is dan Nederland en dunbevolkt is, fietste Wolters soms dagen zonder ook maar een stad of dorpje tegen te komen. “Ik bereidde mij daar wel op voor. Ik had pasta, brood, fruit en Snickers mee. Soms was er nog wel een tankstation waar ik iets kon kopen.” Die keren dat Wolters wel mensen tegen kwam waren ze voor hem erg vriendelijk. “Mensen waren erg gastvrij. Ik kon blijven slapen en ondertussen waren ze alweer andere mensen aan het bellen waar ik de volgende dag weer kon slapen. Overleven was geen probleem”, aldus Harrie Wolters. Voor meer foto’s en verhalen check de Facebook-pagina Bike2thenorthcape.

Gerelateerde berichten

  • Wolters gaat weer een heel eind fietsen…2 september 2018 Wolters gaat weer een heel eind fietsen… Hij keerde samen met zijn levensgezel Dianne Derking vorig jaar terug van een lange fietsreis die in Goor begon en in Bangkok eindigde. Nu is hij weer onderweg want hij kan het niet laten. […]
  • Harrie en Dianne met de fiets van Goor naar Bangkok14 januari 2017 Harrie en Dianne met de fiets van Goor naar Bangkok Het uur U is daar voor Gorenaar Harrie Wolters en zijn vriendin Dianne Derking. Vanochtend vertrekken zij per fiets vanuit hun woning aan de Spoorstraat voor een monstertocht van 11 […]
  • Klumpers thuis na 7000 kilometer lang winters avontuur15 januari 2017 Klumpers thuis na 7000 kilometer lang winters avontuur Tien dagen geleden vertrok hij en nu, ruim 7000 kilometer door winterse omstandigheden later, keert Harrie Klumpers terug in Goor. De Goorse autohandelaar deed samen met Henk Boswinkel mee […]
  • Tennistalent klopt wielericoon in biljartfinale30 december 2019 Tennistalent klopt wielericoon in biljartfinale De een stond op de rand van een glorieuze profcarrière als wielrenner terwijl de ander op een later tijdstip werd gezien als een van de grootste tennisbeloften van Nederland. Aan het […]
  • Harrie Wolters in Portet4 december 2019 Harrie Wolters in Portet Harrie Wolters uit Goor is zondag te gast in het programma Portret van Hofstreek FM. Harrie is 58 jaar en geboren en getogen in Goor. Hij was ooit een verdienstelijk amateur-wielrenner. […]