Twenthe verliest ruim van Saasveldia

Twenthe leed vanmiddag in Saasveld de tweede competitie-nederlaag in het prille voetbalseizoen. Tegen Saasveldia met 5-1 verloren. De Goorse Tricolores begonnen goed aan het duel en kregen een paar goede kansen om de score te openen. Zo waren Dennis ter Haar en Mark Nijland dicht bij een doelpunt. De 1-0 viel echter aan de andere kant. Vlak voor rust werd een verdedigingsfout van Daan de Lat afgestraft en kwam Saasveldia op voorsprong. 1-0 was ook de ruststand.

Net na de thee werd het 2-0 toen na balverlies op het middenveld de thuisploeg kon uitbreken. Na een lange bal werd er uitstekend afgerond. Niet lang daarna moest Twenthe met tien man verder toen Elmar Gierveld direct rood kreeg. Hij kwam met een te hoog been in op het middenveld en moest het veld voortijdig verlaten. De tien Goorse voetballers bleven niet bij de pakken neerzitten en gingen ondanks de ondertalsituatie in de aanval. Halverwege de tweede helft werd het 2-1 toen na een bal van Simon Hevink op de paal, Mark Nijland in de rebound binnen kon schieten: 2-1. Daarna was Guus Lummen net een goed schot dicht bij de gelijkmaker. Naarmate het einde naderde sloeg de vermoeidheid toe bij de bezoekers en kon Saasveldia profiteren met het maken van de 3-1, 4-1 en zelfs de geflatteerde 5-1. Jelmer Plegt raakte namens Twenthe nog wel de paal. De ploeg van trainer Hans Dirksen heeft nu drie punten uit drie wedstrijden en speelt volgende week thuis tegen Eilermark.