Twenthe verliest ruim van Saasveldia

Twenthe leed vanmiddag in Saasveld de tweede competitie-nederlaag in het prille voetbalseizoen. Tegen Saasveldia met 5-1 verloren. De Goorse Tricolores begonnen goed aan het duel en kregen een paar goede kansen om de score te openen. Zo waren Dennis ter Haar en Mark Nijland dicht bij een doelpunt. De 1-0 viel echter aan de andere kant. Vlak voor rust werd een verdedigingsfout van Daan de Lat afgestraft en kwam Saasveldia op voorsprong. 1-0 was ook de ruststand.

Net na de thee werd het 2-0 toen na balverlies op het middenveld de thuisploeg kon uitbreken. Na een lange bal werd er uitstekend afgerond. Niet lang daarna moest Twenthe met tien man verder toen Elmar Gierveld direct rood kreeg. Hij kwam met een te hoog been in op het middenveld en moest het veld voortijdig verlaten. De tien Goorse voetballers bleven niet bij de pakken neerzitten en gingen ondanks de ondertalsituatie in de aanval. Halverwege de tweede helft werd het 2-1 toen na een bal van Simon Hevink op de paal, Mark Nijland in de rebound binnen kon schieten: 2-1. Daarna was Guus Lummen net een goed schot dicht bij de gelijkmaker. Naarmate het einde naderde sloeg de vermoeidheid toe bij de bezoekers en kon Saasveldia profiteren met het maken van de 3-1, 4-1 en zelfs de geflatteerde 5-1. Jelmer Plegt raakte namens Twenthe nog wel de paal. De ploeg van trainer Hans Dirksen heeft nu drie punten uit drie wedstrijden en speelt volgende week thuis tegen Eilermark.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe verslaat De Tukkers en boekt eerste competitie-zege30 september 2018 Twenthe verslaat De Tukkers en boekt eerste competitie-zege Twenthe boekte vanmiddag de eerste zege in het nieuwe voetb alseizoen in de derde klasse A. Op het eigen Piepwillem won de ploeg van trainer Hans Dirksen verdiend van het Albergse De […]
  • Twenthe klopt Reünie en klimt op de ranglijst18 november 2018 Twenthe klopt Reünie en klimt op de ranglijst Twenthe deed vanmiddag uitstekende zaken in de derde klasse A van het zondag-amateurvoetbal. Op het eigen kunstgras werd het Borculose Reünie met 4-2 verslagen na een ruststad van 1-0. De […]
  • Twenthe heeft wonder nodig om nacompetitie te ontlopen19 mei 2019 Twenthe heeft wonder nodig om nacompetitie te ontlopen De kans is groot dat vv Twenthe veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie om degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Hans Dirksen verloor vanmiddag op eigen veld met 0-3 van […]
  • Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV4 november 2018 Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV In een doelpuntrijke wedstrijd ging vv Twenthe vanmiddag in Lonneker onderuit tegen LSV: 4-3. Twenthe stond na een kwart wedstrijd nog met 2-3 voor maar kreeg daarna nog twee tegentreffers […]
  • Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht28 oktober 2018 Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht Twenthe boekte vanmiddag de tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen won op eigen veld met 2-0 van Avanti Wilskracht, de nummer twee van de ranglijst en voor […]