Archeologische wandeling op de Herikerberg

Er wordt komende zondag, 14 oktober, een archeologische wandeling gehouden op de Herikerberg tussen Goor en Markelo. De Herikerberg is één van de meest prominente ‘bergen’ van Oost-Nederland. De berg werd meer dan 125.000 jaar geleden gevormd door schuivend landijs tijdens de één-na-laatste ijstijd. Tijdens de prehistorie begroeven mensen hier hun doden in grafheuvels. Later werden boven op de berg ter dood veroordeelden opgehangen. De leem in de ondergrond werd tot in de 20ste eeuw gebruikt voor de productie van bakstenen en dakpannen. Tijdens de wandeling die om 13:30 uur begint bij museum en theeschenkerij Tichelwerk Rohaan, kunnen deze sporen van de geschiedenis worden bekeken. De wandeling wordt gehouden in het kader van de nationale archeologiedagen- en georganiseerd door de afdeling Twente van de archeologische vrijwilligersorganisatie AWN.

Gerelateerde berichten

  • Studenten Saxion onderzoeken Goorse scherven17 januari 2017 Studenten Saxion onderzoeken Goorse scherven Enkele honderden scherven die in 2015 zijn gevonden tijdens de bouwwerkzaamheden in de Goorse Bleekstraat zijn onderzocht door archeologie-studenten van de Saxion Hogeschool in Deventer. […]
  • Avond4Daagse nu wel van start30 mei 2018 Avond4Daagse nu wel van start "De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas..." deze strofe uit een oud-Hollands kinderliedje deed vanavond wél opgeld voor de deelnemers aan de Goorse Avond4Daagse. Ruim 600 […]
  • Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse30 juli 2017 Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een […]
  • Heerlijk wandelweer op 2e dag vierdaagse3 juni 2015 Heerlijk wandelweer op 2e dag vierdaagse Waar de wind en een spatje regen nog enige hinder bracht op dag 1 van de Goorse wandelvierdaagse, bleek de tweede etappe op woensdag er klimatologisch één om in te lijsten. Onder heerlijke […]
  • Herfstwandeltocht bij Kariboes10 oktober 2016 Herfstwandeltocht bij Kariboes De Goorse trimclub “ Kariboes” organiseert op zondag 16 oktober haar jaarlijkse herfstwandeltocht. De wandeltocht, waarbij een keuze gemaakt kan worden uit vijf afstanden, gaat deze keer […]