Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan

De Wereldwinkel in het Goorse stadshart viert komende zaterdag, 13 oktober, het 30-jarig bestaan. De winkel met Fairtrade-producten opende op 8 oktober 1988 symbolisch de deur door middel van een gebarricadeerde muur van Max Havelaar-koffie, de oorzaak van de komst van de Wereldwinkel én nog steeds het fundament onder activiteiten en producten. De Wereldwinkel verkoopt nu sinds jaar en dag ook levensmiddelen uit diverse culturen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met symbolische thema’s als geluk, vriendschap en verbondenheid. Daarnaast wil De Wereldwinkel een rechtvaardige prijs voor de maker van het product garanderen. Komende zaterdag is het dus de hele dag feest met onder meer live-muziek op Malinese Djembé’s van bandcoach Martin Bernhard en kunstenaar Annebeth Elfrink van de groep Fola Djembé zullen van 13:00 tot 15:30 bij de winkel spelen.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel1 december 2018 Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel Als alles wordt goed gekeurd door de landelijke jury van de fairtrade gemeente-campagne, en daar heeft het alle schijn van, wordt de gemeente Hof van Twente de vierde fairtrade-gemeente in […]
  • Supermarkt De Whee nu ook Fairtrade23 augustus 2019 Supermarkt De Whee nu ook Fairtrade De nieuwe supermarkt De Whee aan de Da Costastraat in Goor is nu officieel een zogenoemde Fairtrade-winkel. De voormalige Emté die nu in handen is van uitbater Frank Bannink heeft een […]
  • Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente24 november 2017 Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente Het college van B&W van de gemeente Hof van Twente heeft besloten om het inwonersinitiatief voor de vorming van een zogenoemde Fairtrade-gemeente te ondersteunen. Er is al een […]
  • Fairtradeborden bij invalswegen opgehangen21 januari 2020 Fairtradeborden bij invalswegen opgehangen De gemeente Hof van Twente is nu echt een Fairtrade-gemeente die de 'eerlijke' handel een warm hart toe draagt. Gisteren werd het eerst oranje bord onthuld door burgemeester Ellen Nauta […]
  • Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente23 januari 2019 Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente De gemeente Hof van Twente heeft gisteren officieel de titel Fairtrade-gemeente gekregen. De Hof is daarmee de vierde gemeente van Overijssel en de 87e gemeente van Nederland die het […]