Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan

De Wereldwinkel in het Goorse stadshart viert komende zaterdag, 13 oktober, het 30-jarig bestaan. De winkel met Fairtrade-producten opende op 8 oktober 1988 symbolisch de deur door middel van een gebarricadeerde muur van Max Havelaar-koffie, de oorzaak van de komst van de Wereldwinkel én nog steeds het fundament onder activiteiten en producten. De Wereldwinkel verkoopt nu sinds jaar en dag ook levensmiddelen uit diverse culturen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met symbolische thema’s als geluk, vriendschap en verbondenheid. Daarnaast wil De Wereldwinkel een rechtvaardige prijs voor de maker van het product garanderen. Komende zaterdag is het dus de hele dag feest met onder meer live-muziek op Malinese Djembé’s van bandcoach Martin Bernhard en kunstenaar Annebeth Elfrink van de groep Fola Djembé zullen van 13:00 tot 15:30 bij de winkel spelen.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente24 november 2017 Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente Het college van B&W van de gemeente Hof van Twente heeft besloten om het inwonersinitiatief voor de vorming van een zogenoemde Fairtrade-gemeente te ondersteunen. Er is al een […]
  • Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten30 oktober 2017 Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten De landelijke Fairtradeweek is inmiddels gaande en dat is voor de kernteamleden van de lokale divisie van de voorvechters voor 'eerlijke' producten om zich deze week nadrukkelijk te laten […]
  • Annelies Heeres wil van Hof Fairtrade-gemeente maken20 november 2016 Annelies Heeres wil van Hof Fairtrade-gemeente maken Ze kwam vorig jaar in Goor wonen en vervolgt nu haar missie. De uit Nieuwegein afkomstige Annelies Heeres wil van de gemeente Hof van Twente een zogenoemde Fairtrade-gemeente maken. Die […]
  • Verantwoord ondernemen…28 november 2017 Verantwoord ondernemen… De donkere dagen voor Kerst breken weer aan. In het donker naar het werk en in het donker weer naar huis. Onder begeleiding van typische Kerst bloedangel muziek, zoals “All I want for […]
  • Van boekhandel tot wereldwinkel…14 oktober 2015 Van boekhandel tot wereldwinkel… De Goorse Wereldwinkel vierde afgelopen zaterdag alweer de 27e verjaardag. De fairtradewinkel kwam in het Goorse centrum in 1988 op initiatief van Toos van den Broek in een pand met grote […]