Wereldwinkel viert 30 jarig bestaan

De Wereldwinkel in het Goorse stadshart viert komende zaterdag, 13 oktober, het 30-jarig bestaan. De winkel met Fairtrade-producten opende op 8 oktober 1988 symbolisch de deur door middel van een gebarricadeerde muur van Max Havelaar-koffie, de oorzaak van de komst van de Wereldwinkel én nog steeds het fundament onder activiteiten en producten. De Wereldwinkel verkoopt nu sinds jaar en dag ook levensmiddelen uit diverse culturen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met symbolische thema’s als geluk, vriendschap en verbondenheid. Daarnaast wil De Wereldwinkel een rechtvaardige prijs voor de maker van het product garanderen. Komende zaterdag is het dus de hele dag feest met onder meer live-muziek op Malinese Djembé’s van bandcoach Martin Bernhard en kunstenaar Annebeth Elfrink van de groep Fola Djembé zullen van 13:00 tot 15:30 bij de winkel spelen.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel1 december 2018 Hof van Twente wordt vierde fairtrade-gemeente van Overijssel Als alles wordt goed gekeurd door de landelijke jury van de fairtrade gemeente-campagne, en daar heeft het alle schijn van, wordt de gemeente Hof van Twente de vierde fairtrade-gemeente in […]
  • Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente24 november 2017 Hof van Twente wordt Fairtrade-gemeente Het college van B&W van de gemeente Hof van Twente heeft besloten om het inwonersinitiatief voor de vorming van een zogenoemde Fairtrade-gemeente te ondersteunen. Er is al een […]
  • Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente23 januari 2019 Hof van Twente nu officieel Fairtrade-gemeente De gemeente Hof van Twente heeft gisteren officieel de titel Fairtrade-gemeente gekregen. De Hof is daarmee de vierde gemeente van Overijssel en de 87e gemeente van Nederland die het […]
  • Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten30 oktober 2017 Gratis Fairtradeproducten voor ‘eerlijke’ klanten De landelijke Fairtradeweek is inmiddels gaande en dat is voor de kernteamleden van de lokale divisie van de voorvechters voor 'eerlijke' producten om zich deze week nadrukkelijk te laten […]
  • Wereldwinkel zoekt jonge vrijwilligers4 april 2019 Wereldwinkel zoekt jonge vrijwilligers Wereldwinkel Goor zoekt versterking en dan met name jongere medewerkers. Dit omdat n veel van de vrijwilligers zijn ouder dan 65 jaar. De Wereldwinkel zoekt mensen met 'frisse ideeën' […]