Goorse sportcomplexen worden rookvrij

De meeste Goorse sportcomplexen zullen uiteindelijk voor het grootste gedeelte rookvrij worden. Bij GFC is deze week in de jaarvergadering besloten om per direct de rokers van het sportcomplex te weren op het moment dat de jeugd aan het sporten is op trainingsavonden en de gehele zaterdag. Ook bij Twenthe hangt het bord met daarop ‘Rookvrij’ inmiddels op ’t Piepwillem. Ook daar geldt het rookverbod tijdens jeugdwedstrijden. Bij Hector is het nieuwe rookbeleid nog niet ingevoerd maar dat is op ’t Doesgoor, waar ook korfbalvereniging Phenix en de wijkvoorziening huist, een kwestie van tijd.

“Tijdens de eerstvolgende jaarvergadering komt dat aan de orde” aldus een zegsman. De Goorse Mixed Hockey Club heeft in samenspraak met de andere Twentse hockeyverenigingen al een rookverbod ingevoerd. Dat geldt bij de GMHC langs de lijn. Op het terras is nog wel een mogelijkeheid om een sigaret op te steken. Bij de Goorse tennisverenigingen GTC en Mossendam zijn (nog) geen plannen voor het rookvrij maken van het sportterrein. De overheid is actief met het stimuleren van het weren van rokers op plekken waar kinderen zijn in het kader van de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’.

Gerelateerde berichten

  • Albert Heijn getroffen door brute tabaksroof7 november 2014 Albert Heijn getroffen door brute tabaksroof De Albert Heijn in Goor is afgelopen nacht rond 03.50 uur slachtoffer geworden van een brute ramkraak. Drie mannen hebben de deur van de supermarkt aan het Weversplein geforceerd en in […]
  • Blauwe ogen en blond haar…10 april 2018 Blauwe ogen en blond haar… Soms denk ik wel eens dat het jaar meerdere keren 1 april telt. Ik lees en kijk het nieuws en kan dan gewoon niet geloven dat hoogopgeleide mensen daar echt serieus over hebben nagedacht. […]
  • Weer brute inbraak bij Avania aan de Kerkstraat8 februari 2019 Weer brute inbraak bij Avania aan de Kerkstraat In de zogenoemde Avania-shop bij het Avia-tankstation aan de Kerkstraat is vannacht een grote hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. Twee inbrekers drongen rond 01:30 uur het pand met geweld […]
  • Bralballen en Wieter schnitzels…4 oktober 2016 Bralballen en Wieter schnitzels… Vorige week vrijdag was het “Nationale Broer en Zussen dag”. Nu wil het geval dat ik er van elk één heb. Het is ook nog eens een tweeling en dat wetende kunt u zich misschien mijn vroegere […]
  • Alcohol en peuken vinden gretig aftrek bij jongeren19 november 2014 Alcohol en peuken vinden gretig aftrek bij jongeren Jongeren in Goor en de overige kernen van de Hof van Twente staan te boek als stevige rokers en drinkers. Dat blijkt uit een inventarisatie van de GGD. 23 procent van de jongeren in de Hof […]