Klompenmaker Roessink tweede van Nederland

Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge cijfers gewaardeerd. Met name voor de pasvorm en de kwaliteit. Daarvoor kreeg hij van de keurmeesters een 9,5. De ambachtsman van het Goorse klompenmuseum behaalde in het verleden al meer landelijke prijzen en heeft zich tot doel gesteld om er volgend jaar met de nationale titel vandoor te gaan in de categorie ‘handgemaakte klompen’. Marinus Roessink geeft ook beginnerscursussen klompen maken in het Goorse klompenmuseum waarmee hij een bijdrage wil leveren aan het voorkomen van het uitsterven van dit ambacht. Wie daarin is geïnteresseerd kan mailen met klompen@nullklompenmuseumgoor.nl of bellen met 0547-273746. Het klompenmuseum bij de Braakmolen is deze maand nog geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13:30 uur tot 16:30 uur.

Marinus Roessink

Gerelateerde berichten

  • Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum15 april 2015 Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum Komende zondag is er een Open dag bij de Braakmolen én het Klompenmuseum in Goor. Naast het bezichtigen van de Molen en het museum aan de Mulderskamp is er muziek van de Harmonicaspelers […]
  • Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest19 april 2015 Stralende dag met veel publiek bij Braakmolen en Kukelnest Het was een prachtige zondag in het Goorse die door velen werd aangegrepen om activiteiten in de buitenlucht te ontplooien. De open dag van De Braakmolen en het Klompenmuseum trok veel […]
  • Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok29 januari 2015 Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok Het Goorse klompenmuseum is vanavond één van de onderwerpen in het NTR-programma Landinwaarts dat wordt gepresenteerd door de bekende presentatrice Dieuwertje Blok. Zij gaat wekelijks […]
  • Zilveren jubileum voor Goors Klompenmuseum5 april 2017 Zilveren jubileum voor Goors Klompenmuseum Het is één van dé toeristische trekpleisters naast de karakteristieke Braakmolen en geopend in 1992. Het Goorse Klompenmuseum 't Oale Ambacht viert dit jaar het 25-jarig bestaan en dat […]
  • Bloazen bie de Mölle…16 december 2015 Bloazen bie de Mölle… Ondanks het druilerige weer was het gezellige vanmiddag bij de Braakmolen en het Goorse Klompenmuseum " 't Oale Ambacht". Daar toonden de Mirrewinterhoornblazers uit Goor en Diepenheim hun […]