Domper voor GFC tegen Diepenveen

De aansluiting op de subtop heeft GFC zondagmiddag niet kunnen vinden. Van Diepenveen werd met 2-3 verloren. De Gorenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Tim Wassink testte keeper Nick Witteveen met een hard schot. Ondanks het veldoverwicht van GFC, kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. De defensie van GFC trad niet goed op bij een stuiterbal vanaf de andere kant van het veld, Davy Mooren tikte de bal over Dennis Vorkink en maakte zo de eerste treffer van de middag.

Diepenveen nam meer initiatief en maakte door matig wegwerken van Vorkink bijna het tweede doelpunt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft pakte GFC de draad weer op en had Olaf Siegers de 1-1 zelfs op zijn schoen. Hij werd vrijgespeeld door Thijs Moorman, maar schoot vrij voor de keeper naast. Vlak voor het rustsignaal kreeg GFC nog een domper te verwerken: een matige terugspeelbal werd niet goed weggewerkt door Vorkink en Jeffrey Mooren, broer van de eerste doelpuntenmaker, schoot de bal vanaf een metertje of dertig over de keeper van GFC heen. Na rust was er weer hoop, de thuisploeg begon scherp en scoorde via Siegers de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment zette de thuisploeg meer druk op het doel van Diepenveen.

In de zeventigste minuut werd het werk van de rood-zwarten beloond. De ingevallen Simon Ruumpol gaf een lage voorzet op Tim Wassink en laatstgenoemde tikte de gelijkmaker binnen. Diepenveen moest weer aanzetten dat deed het gelijk door Davy Mooren, hij dribbelde de hele defensie uit, maar Dennis Vorkink redde knap. Vijf minuten voor tijd was de 2-3 wel een feit: matig fluitende arbiter Mahadewsing zag in het zestienmetergebied een overtreding van Moorman, de bal werd op de stip gelegd en zo kon Jack Vunderink de 2-3 eindstand op het scorebord zetten. GFC zakt nu naar de negende plaats en Diepenveen, dat voor de wedstrijd nog een punt minder had dan GFC, stijgt naar de vijfde plaats. Volgende week wacht in en tegen Broekland  de kans op een tweede overwinning van het seizoen.