Oald Goor: Maaibalk op het platteland

Het fraaie nazomerse weer zorgt voor veel bedrijvigheid in de buitenlucht. Ook in Goor én ook bij de boeren. Een reden voor de redactieleden van Oald Goor om af te dalen naar een koffer met oude prenten van het agrarische leven. Deze iconische kiek komt uit 1932 waar een ploeg met maaibalk het land bewerkt geheel in stijl van die episode.

Gerelateerde berichten

  • De Stoevelaar, het provinciehuis van Goor1 september 2015 De Stoevelaar, het provinciehuis van Goor Op de eerste septemberdag dalen we weer af naar de kelder met historische prenten uit het rijke verleden van Goor. In de bak met statige gebouwen vonden we een kiek uit de vorige eeuw na […]
  • De Scherpenzeelseweg en de Peppeldiek…3 oktober 2015 De Scherpenzeelseweg en de Peppeldiek… Een bijzondere prent van de stichting Historisch Goor van de Scherpenzeelseweg in het jaar 1958. Een volstrekt ander straatbeeld dan bijna zestig jaar later nu een deel van de wijk De Whee […]
  • Oald Goor: back to school30 augustus 2017 Oald Goor: back to school Nog een paar nachtjes en dan is zomervakantie voorbij voor de Goorse kinderen. De basisscholen openen maandag allemaal weer de deuren. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens af te […]
  • Toen we nog konden afkoelen in het zwembad26 juli 2018 Toen we nog konden afkoelen in het zwembad Op dagen van deze temperaturen is de weemoed naar een eigen zwembad groter dan ooit. Reden voor de redactie van Oald Goor om in de koffer te duiken met oude prenten van het Goorse zwembad. […]
  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die geïnteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]