Project Bodem Asbest Sanering van start

We zitten er in Goor al jaren in, maar gisteren is in het gemeentehuis het startsein gegeven voor de bodem-asbestsanering. Met de handtekeningen van gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel en bestuurders van zeven Twentse gemeenten is officieel afgetrapt met het Project Bodem Asbest Sanering. Het hiervoor opgerichte Projectbureau BAS is er voor iedereen die vragen heeft over bodem-asbestsanering in de gemeenten Hof van Twente, Wierden, Borne, Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Haaksbergen. Naar schatting moet de komende vier jaar 900.000 m² asbest worden gesaneerd in Hof van Twente en een aanzienlijke hoeveelheid in de zes andere gemeenten.

Het Projectbureau BAS is gevestigd in het gemeentehuis van Hof van Twente aan de Höfte 7 in Goor. Inwoners van alle 7 gemeenten kunnen contact opnemen door te bellen met (0547) 858585 of een mail te sturen naar info@nullhofvantwente.nl.

Gerelateerde berichten

  • Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video)5 september 2021 Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video) Een grote brand deze avond in een geschakeld bedrijfspand tegenover de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan. Daar brak rond 22:00 uur brand uit. Hoe de brand ontstaan is, is onduidelijk […]
  • Live tv-show 20 jaar Hof van Twente24 augustus 2021 Live tv-show 20 jaar Hof van Twente In het kader van de viering van 20 jaar gemeente Hof van Twente is er op vrijdag 10 september een speciale liveshow op Hofstreek TV met de '20 jaar Hof Top 20', de […]
  • Schuren op De Whee en het Heeckeren worden asbestvrij gemaakt18 augustus 2021 Schuren op De Whee en het Heeckeren worden asbestvrij gemaakt Van 13 tot en met 19 september 2021 is het de Week van de Asbestvrije Schuur. In dat kader gaan bewoners van de Goorse wijken De Whee en het Heeckeren op zaterdag 18 september asbestdaken […]
  • Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid29 juli 2021 Inwonertal Hof van Twente licht gegroeid Het inwonertal van de gemeente Hof van Twente is in het afgelopen half jaar licht gegroeid met 41 personen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die door RTV Oost zijn gepubliceerd. Het […]
  • Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente10 juli 2021 Versier feestelijke bordjes voor 20 jaar Hof van Twente Op vrijdag 10 september is het 20 jaar geleden dat de fusiegemeente Hof van Twente het levenslicht zag. Hofmarketing wil dat feestje ook meevieren en dan met behulp van de kinderen. Zij […]