Reggehof krijgt structureel meer geld voor onderhoud

De Reggehof krijgt over de komende vier jaar in totaal €300.000 extra voor het onderhoud van het gebouw. Dat staat in de programmabegroting voor het volgend jaar die gisteren werd gepresenteerd. Het geld is nodig om het theater en het gemeenschapsgebouw in goede staat te houden. Eerder werd al twee keer €72.500 toegezegd om de organisatie van het verenigings- en evenementencentrum op peil te brengen.

De gemeente Hof van Twente heeft gisteren een sluitende begroting aan geboden aan de gemeenteraad maar moet voor de komende periode wel scherpe keuzes maken en vanaf 2020 bezuinigen op welzijn, sport en cultuur. Dat komt met name door de stijgende zorgkosten. Daarover is door de wethouders Scholten en van Zwanenburg de noodklok geluid. Het overhevelen van zorgtaken naar gemeentes komt ook de gemeente Hof van Twente duur te staan en daarom moet er door het Rijk worden ingegrepen. Er moet allereerst meer geld komen en daarnaast moet het systeem van zorgverlening op de schop, aldus de wethouders. De nieuwe programmabegroting heeft daarom ook de titel ‘Met zorg investeren in de toekomst’ meegekregen.

Gerelateerde berichten

  • Tekorten op zorg in Hof niet groot genoeg voor compensatie5 november 2018 Tekorten op zorg in Hof niet groot genoeg voor compensatie De tekorten die in de gemeente Hof van Twente zijn ontstaan door de overheveling van zorgtaken naar de gemeente is niet groot genoeg om in aanmerking te komen voor compensatie van het […]
  • Gemeente biedt hulp bij subsidies en regelingen voor minima14 juni 2017 Gemeente biedt hulp bij subsidies en regelingen voor minima De gemeente Hof van Twente wil zich middels een campagne die maandag begint en een maand duurt, inzetten om particulieren met een minimum inkomen te helpen om te bekijken welke regelingen […]
  • Geen extra geld voor Doesgoor in programmabegroting13 oktober 2017 Geen extra geld voor Doesgoor in programmabegroting Er komen geen extra financiële middelen voor wijkvoorziening 't Doesgoor in het komende jaar als het aan het college van B&W van de gemeente Hof van Twente ligt. Die presenteerde […]
  • Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W7 oktober 2016 Windenergie blijft speerpunt voor college van B&W Er is veel over te doen maar het college van B&W wil sowieso doorgaan met de ambitie om te komen tot een volledig duurzame gemeente in 2035. In de programmabegroting voor volgend jaar […]
  • PvdA wil meer geld voor ’t Doesgoor16 oktober 2017 PvdA wil meer geld voor ’t Doesgoor De lokale PvdA wil dat 't Doesgoor toch meer financiële middelen krijgt dan de 70.000 euro die de wijkvoorziening nu jaarlijks krijgt en wil dat wethouder Harry Scholten uitvoering geeft […]