Oald Goor: De winkel van Bosman

Het was een begrip aan het begin van de vorige eeuw. De winkel van Bosman. Gerrit Johan Bosman was een middenstander met aanzien in ’t Twentse Haagje en had een winkel met allerhande producten in de Kerkstraat. Hier siert hij op een prent uit 1909 met zijn familie en personeelsleden. Bosman genoot bekendheid samen met zijn vrouw Antje Kuiper, met wie hij in 1919 in het huwelijk trad. Het leverde deze statige kiek op.

Gerelateerde berichten

  • Met paard en (vuilnis)wagen….6 augustus 2018 Met paard en (vuilnis)wagen…. Het ophalen van vuilnis. Een bezigheid van alle dag √©n van alle tijden. Zo blijkt ook uit ons archief met klassieke prenten. De redactie van Oald Goor stuitte¬†vandaag op dit beeld uit het […]
  • Hotels in het stadshart van Goor…11 februari 2017 Hotels in het stadshart van Goor… Goor staat niet te boek als stad van toerisme. Weinig tot geen campings, vakantiehuizen of hotels. In het grijze verleden had Goor nog wel een hotel in het stadshart. Neem bijvoorbeeld […]
  • Jan Bosman overleden14 september 2018 Jan Bosman overleden 'Goor kent Jan en Jan kent Goor' is de treffende tekst in de rouwadvertentie in de krant van vandaag. Goor is een markante persoonlijkheid kwijt want Jan Bosman is overleden. Bosman was […]
  • Molenstraat in de vorige eeuw…1 oktober 2016 Molenstraat in de vorige eeuw… Het is een rustiek en klassiek straatbeeld dat alleen de ouderen uit 't Twentse Haagje kennen. Op onderstaande prent ziet u het straatbeeld van de Molenstraat aan het begin van de vorige […]
  • Jachtlust, al ruim een eeuw de toegangspoort van Goor9 september 2015 Jachtlust, al ruim een eeuw de toegangspoort van Goor Het was begin vorig eeuw al een begrip in Goor en nog altijd kennen veel mensen in de regio Jachtlust. Het etablissement is nog altijd toegangspoort voor mensen die vanaf Markelo het […]