Schreuder mag niet naar WK

Er is een rel ontstaan in de Nederlandse zwemwereld met in de hoofdrol en als slachtoffer Hinkelien Schreuder. De Goorse gouddelfster mag niet meedoen aan de WK in Sjanghai. Reden: haar coach Marcel Wouda heeft per direct het vertrouwen in de samenwerking tussen hen opgezegd. Technisch directeur Jacco Verhaeren heeft haar daarop laten weten dat hij haar niet zal opstellen in de series van de 4×100 meter vrij. Schreuder had zich alleen voor dit onderdeel gekwalificeerd. ”Ik heb me altijd volledig ingezet voor het welslagen van deze voorbereiding en de WK. Ik vind het onbegrijpelijk dat mijn trainer het vertrouwen in de samenwerking op dit moment in de voorbereiding opzegt.”

hinkelien schreuder

“De komende weken neem ik de tijd om me te beraden op de wijze waarop ik het vervolg van mijn zwemcarrière wil inrichten”, aldus Schreuder, die sinds 2007 traint onder Wouda en vele successen boekte. De 27-jarige Goorse is verbolgen over het besluit van Verhaeren. “Graag had ik de kans gekregen om een topprestatie te leveren in Shanghai. Die wordt mij niet geboden. Het besluit van de technisch directeur houdt in dat ik überhaupt geen kans krijg om een prestatie te leveren.”

 

Schreuder maakte onderdeel uit van de gouden olympische ploeg in 2008. Daarnaast won ze met de estafette-ploeg ook goed op de WK in Rome.