Hector werkt hard, maar verliest tegen sterker Markelo

Hector is er zondag niet in geslaagd te winnen van koploper Markelo. Door treffers van René Kuipers, Steven Bloemen en Ferdi Pinkert gingen de Hectorianen in Markelo met 5-1 ten onder. De eerste grote kans van de thuisploeg deed zich al voor in de eerste minuut waar een corner maar net door Daniël Kolbe uit doel gered kon worden. Hector deed aardig mee en deelde op sommige momenten ook wel speldenprikjes uit. De openingstreffer een kwartier voor rust van Markelo was dan ook een domper voor de bezoekers. Vanaf dat moment waren de groen-witten de draad ook een beetje kwijt. Markelo leek voor rust nog twee keer te scoren, alleen wegens buitenspel werden die doelpunten afgekeurd.

Net als het begin kreeg Markelo gelijk na rust een grote kans, de bal belandde op de paal en Hector bleef in leven. Sterker nog: twee minuten later had Arno Katera de gelijkmaker op zijn schoen, maar door de verdedigers van Markelo werd die bal over het doel gewerkt. Het blijkt een sleutelmoment want in de tien minuten daarna scoren de Markeloërs de tweede en derde treffer. De ploeg van Mark Dijkstra bleef ondanks de tegentreffers hard werken en scoorde in de zeventigste minuut via Marinus Wolters ook de 3-1 nog. Toch zorgden Ferdi Pinkert en René Kuipers in de laatste tien minuten nog voor de vierde en vijfde treffer.