Subsidie voor bescherming Kerkuil

De stichting Hofvogels krijgt een subsidie van €40.000 van de Provincie Overijssel om een 35-tal erven in de Hof van Twente ‘Kerkuil-vriendelijk’ in te richten. Het doel is om eind 2022 minimaal 35 kerkuilenpaartjes aan het broeden te hebben Het aantal broedparen daalt al jarenlang gestaag. Dit jaar broedden nog slechts 17 broedparen in de 120 door de Stichting uitgezette nestkasten in het buitengebied. In 2017 waren dat nog 28 broedparen. Het verlies wordt onder andere toegeschreven aan de weersomstandigheden van dit jaar, waardoor er een ernstig tekort ontstond aan voedselbronnen zoals muizen, insecten, wormen en amfibieën.

Het Beschermingsplan is samen met de provincie Overijssel, de gemeente Hof van Twente, Landschap Overijssel en IVN Diepenheim geschreven. Ontwikkelingen worden gevolgd in een door deze partijen gevormde Kerngroep. Partijen werken al meerdere jaren nauw samen aan het behoud van de Steenuil in de Hof van Twente en willen met de gekozen aanpak ook de kerkuil behouden op de vele boerenerven in de gemeente. Erfbewoners die in aanmerking willen komen voor een meer Kerkuilvriendelijke inrichting van zijn of haar erf, kunnen mailen met de Stichting Hofvogels: secretariaat@nullhofvogels.nl.

Gerelateerde berichten

  • Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels1 maart 2020 Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels De Stichting Hofvogels heeft een aanvullende subsidie van € 49.875.- gekregen van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Dat bedrag wordt ingezet voor extra […]
  • Stichting Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers15 februari 2020 Stichting Hofvogels zoekt nieuwe vrijwilligers De Stichting Hofvogels zoekt voor het komende broedseizoen enkele nieuwe vrijwilligers uit Goor en omgeving. Gezocht wordt naar mensen die tijdens het broedseizoen een ladder durven te […]
  • Op jacht naar de steenuil8 maart 2018 Op jacht naar de steenuil Ze drukken hun neus weer tegen het venster. De vrijwilligers van Hofvogels. Ze turen de lucht af terwijl uit hun mobieltje het geluid van baltsende steenuilen schalt; vrijwilligers van de […]
  • Vrijwilligers Hofvogels op jacht naar steenuil8 maart 2017 Vrijwilligers Hofvogels op jacht naar steenuil Ze drukken hun neus weer tegen het venster. De vrijwilligers van Hofvogels. Ze turen de lucht af terwijl uit hun mobieltje het geluid van baltsende steenuilen schalt; vrijwilligers van […]
  • Subsidie voor projectplan Stads-Regge Goor28 mei 2016 Subsidie voor projectplan Stads-Regge Goor De Provincie Overijssel heeft Stads-Regge Goor een subsidie toegekend vanuit de regeling Erfgoed “Het Verhaal van Overijssel”. Het projectplan is na uitgebreide bestudering in Zwolle […]