Van Boerinnenbond naar ZijActief…

Komende zaterdag wordt het 65-jarig jubileum gevierd van de Goorse afdeling van vrouwenorganisatie ZijActief met een viering in de Petrus en Paulusparochie én een feest bij De Bebsel. Oald Goor ging in dat kader even de archieven in. ZijActief werd onder de naam Boerinnenbond opgericht op 11 november van het jaar 1953. Elf jaar later, in 1964, werd die naam veranderd in KPO (Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie). In 2001 gingen de activiteiten van deze lokale damesclub verder onder de huidige naam, ZijActief, dat nu nog 86 leden telt waarvan er 10 meer dan 50 jaar lid zijn ééntje zelfs vanaf de oprichting. Zijactief organiseert diverse avonden met activiteiten, informatie en cultuur en houdt in de zomermaanden wekelijkse fietstochten. Hieronder een prent van de toenmalige Goorse KPO in 1993, toen het 40-jarig jubileum werd gevierd.

Gerelateerde berichten

  • Evert de Groot ontvangt Dreespenning1 mei 2018 Evert de Groot ontvangt Dreespenning Het is vandaag de Dag van de Arbeid en op deze eerste mei werden daarom diverse jubilerende en oudere leden van de PvdA in het zonnetje gezet. Zo ook Evert de Groot. De inmiddels 87-jarige […]
  • Donateurs welkom bij Historisch museum23 januari 2016 Donateurs welkom bij Historisch museum Een koffievisite voor die mensen die de activiteiten van het Goors Historisch Museum mogelijk maken. De donateurs zijn morgenmiddag uitgenodigd om het 60 jarig jubileum van het museum en […]
  • Linie Toet en Willie Bouwmeester 65 jaar bij Onze Stem16 april 2016 Linie Toet en Willie Bouwmeester 65 jaar bij Onze Stem Lini Toet-Woolderink en Willy Bouwmeester-Steunenberg zijn tijdens de jaarvergadering van de Zang en Oratoriumvereniging Onze Stem gehuldigd voor 65 jaar lidmaatschap. Ze kwamen beiden in […]
  • Troef/Vrouw zoekt bridgende dames18 augustus 2015 Troef/Vrouw zoekt bridgende dames Troef/Vrouw, de Goorse damesbridgeclub is op zoek naar meer leden. De club speelt om de week op donderdag in zaal De Bebsel en roept ook vrouwen op die er nog niet aan denken toe te zijn […]
  • Jan Tieman 60 jaar lid van GFC4 oktober 2016 Jan Tieman 60 jaar lid van GFC Jan Tieman is gisteren gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van GFC. De ras-GFC-er kreeg daarvoor de versierselen opgespeld van voorzitter Eddy Gruppen tijdens de jaarvergadering. Ook […]