Katera schiet Hector naar winst in Diepenveen

Hector boekte vandaag de tweede zege van het seizoen. In Diepenveen werd met 1-2 gewonnen tegen de plaatselijke VV. De jonge A-speler Arno Katera was de grote man aan Goorse zijde. Hij schoot tien minuten voor tijd de winnende tegen de touwen. Mark Dijkstra, trainer van de groen-witten, had wat tactische omzettingen gedaan en Joost Minkjan en Cristian Jimenez naar de achterhoede gehaald om vandaar uit meer op de counter te kunnen spelen. Dat pakte uitstekend uit want ondanks het feit dat Diepenveen meer balbezit had werden er nauwelijks kansen weg gegeven en wel veel gecreëerd want in de eerste tien minuten had Hector al een drietal dotten van mogelijkheden en bleef ook daarna gevaarlijk. Toch duurde het tot aan de 29e minuut voordat de Hectorianen op voorsprong kwamen. Unal Kel (archieffoto onder) tekende voor de openingstreffer. Vlak voor rust werd het 1-1 doordat doelman Daniel Kolbe kansloos was toen een schot van richting werd veranderd en de gelukkige gelijkmaker binnen viel: 1-1.

Na rust liet Hector zien dat het niet onder de indruk was van de tegenvaller en bleef het gedisciplineerd hetzelfde spel hanteren waarmee weer bijna niets werd weg gegeven. Tien minuten voor tijd stuurde Jorno de Vries de lange en snelle Arno Katera weg. Hij kon door lopen en één op één met de doelman de bal binnen schieten waarmee de A-junior zich, niet voor het eerst, tot matchwinner kroonde in Hector 1. De groen witten hebben nu 7 punten uit even zoveel duels. Komende donderdag speelt Hector op eigen veld een oefenwedstrijd tegen vv Haaksbergen. Volgend weekend komt Hector niet in actie.