Uniek aardgasloos huis in Goor te bezichtigen

Een volledig aardgasloos huis met behulp van zogenoemde PVT-panelen waarmee zowel electriciteit als warmte wordt gehaald uit zonnepanelen, wordt op dit moment gebouwd in de Goorse Zonnebloemstraat. Het is tot nog toe het enige huis in Nederland dat op deze manier aardgasloos wordt gemaakt. Het huis is van Gorenaar Peter Pollemans die het laat realiseren door Aannemingsbedrijf Haafkes en Viridi Production. “Het is eigenlijk een pilot. Ondanks alle vertrouwen die ik samen met de samenwerkende partners in het systeem heb, vind ik het nog wel spannend hoe het huis in de praktijk zal presteren.” aldus Pollemans die komende zaterdag Open Huis houdt in het kader van de landelijke ‘Duurzame Huizenroute’. Komende zaterdag zijn belangstellenden tussen 10:00 uur en 12:00 uur welkom in het huis aan de Zonnebloemstraat 34. Dan is ook een deskundigen aanwezig die uitleg zal geven.

Gerelateerde berichten

  • Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat19 september 2018 Groen licht voor zonneparken Spechthorst en Entersestraat De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente heeft gisteravond het licht op groen gezet voor de aanleg van de zonneparken die zijn gepland naast industrieterrein De Spechthorst aan de […]
  • Wordt dit het toekomstige straatbeeld ?19 juli 2018 Wordt dit het toekomstige straatbeeld ? De gemeente Hof van Twente is begonnen met een test waarin de straatverlichting, ook in Goor, in de toekomst volledig zelfvoorzienend kan zijn. Op de Eerste Zomerdijk net buiten […]
  • Zonnepark Waterlanden mag in gewenste opstelling gebouwd worden26 april 2018 Zonnepark Waterlanden mag in gewenste opstelling gebouwd worden Het nieuwe zonnepark Waterlanden mag worden gebouwd zoals het bedrijf Solar Fields dat graag wil in een zogenoemde 'noord-zuid-opstelling'. Dat heeft de bestuursrechter in Zwolle vandaag […]
  • Informatie-avond over zonne-energie in De Reggehof17 september 2016 Informatie-avond over zonne-energie in De Reggehof Zuiver Hof van Twente houdt komende maandag in De Reggehof een informatieavond over zonne-energie. Ze doet dit samen met lokale installateurs. Steeds meer mensen voorzien hun dak van […]
  • Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie20 september 2017 Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie Er is een nieuwe coöperatie opgericht in de Hof van Twente die het mogelijk wil maken om zonne-energie die in de eigen gemeente wordt opgewekt, af te nemen. Volgens het nieuwe 'Hof van […]