Uniek aardgasloos huis in Goor te bezichtigen

Een volledig aardgasloos huis met behulp van zogenoemde PVT-panelen waarmee zowel electriciteit als warmte wordt gehaald uit zonnepanelen, wordt op dit moment gebouwd in de Goorse Zonnebloemstraat. Het is tot nog toe het enige huis in Nederland dat op deze manier aardgasloos wordt gemaakt. Het huis is van Gorenaar Peter Pollemans die het laat realiseren door Aannemingsbedrijf Haafkes en Viridi Production. “Het is eigenlijk een pilot. Ondanks alle vertrouwen die ik samen met de samenwerkende partners in het systeem heb, vind ik het nog wel spannend hoe het huis in de praktijk zal presteren.” aldus Pollemans die komende zaterdag Open Huis houdt in het kader van de landelijke ‘Duurzame Huizenroute’. Komende zaterdag zijn belangstellenden tussen 10:00 uur en 12:00 uur welkom in het huis aan de Zonnebloemstraat 34. Dan is ook een deskundigen aanwezig die uitleg zal geven.