Twenthe opent met driepunter in 1ste duel om de Tukker Cup

Twenthe ontving vandaag Achilles Enschede voor het eerste duel in de strijd om de Tukker Cup. Twenthe grossierde de eerste helft in kansen maar scoorde pas in de 30ste minuut de 1-0. Doelpuntmaker was Stijn Jeurlink, die de keeper met een fraai schot kansloos liet. Twenthe, dat aantrad met een leuke mix van spelers uit de 1ste en 2de selectie en een aantal spelers uit de jeugd, kwam 5 minuten voor de rust op 2-0 voorsprong toen Lucas Hulsman uit de draai de keeper verraste. De tegenstanders wist er weinig tegenover te stellen, maar profiteerde kort voor rust wel van een foutje in de verdediging en tikte eenvoudig de 2-1 ruststand binnen. Na de thee bleef Twenthe de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft vergrootte Simon Hevink de voorsprong tot 3-1. Na een snelle aanval kon hij vrij binnen schieten. Kort voor het eindsignaal scoorde jeugdspeler Luuk Freriksen de 4-1 eindstand. 

Gerelateerde berichten