Rode Kruis wordt Stichting Franje

De lokale afdeling van het Rode Kruis zal worden opgeheven en doorgaan als de Stichting Franje. Dit om alle sociale activiteiten die vanuit het Rode Kruis werden georganiseerd toch door te kunnen laten gaan. Het landelijke Rode Kruis heeft al in 2011 besloten om vanaf volgend jaar (2019) de uitvoering en ondersteuning van alle lokale activiteiten te beëindigen. Daar is in Goor op geänticipeerd door met een nieuwe stichting te komen die in principe alle activiteiten overneemt en vaak zal blijven opereren vanuit de Kersenmoat in de Kloosterlaan. De nieuwe naam is gekozen omdat de intentie er blijft om “franje aan het leven” te bieden aldus voorzitter Linda van Wanrooij. De nieuwe stichting gaat door met het vervoer naar de zorginstellingen voor dagopvang en faciliteert en begeleidt daarnaast onder meer rolstoelwandelen, zomercafés, reisjes, scootmobiel-tochten, dagopvang en Soosmiddagen, Welfare en nog veel meer in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Rolstoelbus Rode Kruis in  gebruik genomen1 april 2016 Rolstoelbus Rode Kruis in gebruik genomen Na een periode van twee jaar waarin er, naast hartverwarmende acties ook tegenslagen waren, is dan vanmiddag de splinternieuwe rolstoelbus van het Rode Kruis eindelijk officieel in gebruik […]
  • Stichting Franje genomineerd voor Overijsselse vrijwilligersprijs27 januari 2019 Stichting Franje genomineerd voor Overijsselse vrijwilligersprijs De stichting Franje Hof van Twente is als organisatie genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. De Stichting Franje is een nieuwe organisatie in de Hof van Twente, […]
  • Acties lonen, Rode Kruis heeft rolstoelbus binnen13 november 2015 Acties lonen, Rode Kruis heeft rolstoelbus binnen Na ruim anderhalf jaar zwoegen is het doel bereikt: €90.000 voor een nieuwe rolstoelbus voor het Rode Kruis. De lokale afdeling van de hulpinstantie heeft de nieuwe bus inmiddels besteld. […]
  • Voetbalclubs schenken bijna 2500 voor rolstoelbus10 juli 2015 Voetbalclubs schenken bijna 2500 voor rolstoelbus De voetbalclubs in de Hof van Twente gaan een bedrag van 2425 euro schenken aan het Rode Kruis voor de komst van een nieuwe rolstoelbus. Het geld is onder meer bijeengebracht tijdens de […]
  • Goorse dames gehuldigd door Rode Kruis11 januari 2016 Goorse dames gehuldigd door Rode Kruis Op de nieuwjaarsreceptie van het Rode Kruis afdeling Hof van Twente zijn vier Goorse dames gehuldigd voor het feit dat ze daar 30 jaar vrijwilliger zijn. In het WOZOCO te Diepenheim werden […]