Goorse oplossing tegen suikerziekte mogelijk volgend jaar op de markt

De veelbesproken kunstalvleesklier van Robin Koops is klaar voor gebruik en het is een kwestie van tijd voor de uitvinding van de Gorenaar op de markt komen. Het apparaatje dat het leven van suikerpatiënten met diabetes type 1 een stuk makkelijker gaat maken, moet alleen nog worden gecertificeerd. Als dat goed verloopt kan het volgend jaar op de markt. De uitvinding van Koops, zelf zuikerpatiënt, is mogelijk ook een doorbraak bij de behandeling van alvleesklierkanker. Koops werkte in zijn bedrijf Inreda Diabetic, vijftien jaar aan de kunstalvleesklier die hij steeds kleiner kon maken zodat een patiënt deze makkelijk bij zich kan dragen. Er is veel media-aandacht voor de uitvinding van Koops die volgens experts baanbrekend is. RTV Oost maakte eveneens een reportage die via deze LINK te zien is.

Gerelateerde berichten