Boekpresentatie over Haanstra op speciale filmavond

60 jaar na première van Haanstra’s Fanfare herleven oude tijden in Filmhuis Alleman. Op een speciaal ingelaste filmavond presenteert Ronald van de Vate op vrijdag 30 november zijn tweede boek over Haanstra: De zomerse Fanfare van 1958. Naast een interview wordt er ook veel beeld vertoond van één der grootste regisseurs van het land.

In 2016, Haanstra zag 100 jaar eerder het levenslicht, publiceerde Van de Vate zijn eerste boek In het voetspoor van Bert Haanstra, een wandelgids met negen wandelingen waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdlijn van één van Nederlands grootste filmregisseurs. Nu, twee jaar later, wordt Van de Vate geïnterviewd door oud Gorenaar én Haanstra liefhebber Bert Janssen, tevens verslaggever bij de TC/Tubantia. Na afloop worden twee Haanstra klassiekers op het witte doek vertoond; de korte docu Glas die voor Nederland de allereerste Oscar in de wacht sleepte en Fanfare, de tot nu toe op Turks Fruit na, best bezochte Nederlandse speelfilm ooit.

Tickets
Tijdens deze avond is het mogelijk De zomerse FANFARE van 1958 aan te schaffen en te laten signeren door Van de Vate zelf. Dit alles vindt plaats in de Reggehof in Goor. Aanvang van de avond is 20.00 uur. Bij de ticketprijs van € 6,- is koffie/thee voorafgaand aan de film inbegrepen.Tickets zijn te bestellen via www.reggehof.nl of kom langs de kassa.