Dinand Leferink hoog op VVD-lijst Provinciale Staten

Gorenaar Dinand Leferink is gisteravond bij De Poppe in Markelo gekozen als de nummer drie op de lijst van de VVD voor de Provinciale Staten-verkiezingen van maart volgend jaar. De Gorenaar zal daarmee bijna zeker een plek verwerven in het presidium van Overijssel. Op dit moment bezetten de liberalen zes zetels. Leferink deed vier jaar geleden ook al een gooi naar een zetel maar viel toen buiten de boot. Leferink is de hoogste Twentse vertegenwoordiger op de VVD-lijst.

De VVD Hof van Twente maakt samen met Hengelo, Enschede, Borne, Almelo, Haaksbergen en de Hof van Twente deel uit van het VVD Netwerk Twente Centraal.

“Ik beschouw het als een eer om als kandidaat Statenlid vanaf 20 maart 2019 aan de slag te mogen gaan in de Provinciale Staten van Overijssel. De komende 4 jaar wil ik mij samen met de overige kandidaten graag inzetten voor onze prachtige provincie Overijssel. Om het goede wat we in onze provincie hebben te behouden, daar waar nodig uit te breiden, maar vooral ook ruimte te bieden aan innovatie en nieuwe initiatieven vanuit de bevolking, organisaties en bedrijfsleven.” aldus een opgetogen Leferink vlak na de drukbezochte ledenvergadering in Markelo.

Naast Dinand Leferink is ook Anneriek Schönbaum uit Diepenheim genomineerd. Zij staat op plek 8.