Toen de Sint nog met de trein kwam…

Met de intocht van Sinterklaas, morgen in de Goorse haven, in het vizier, kijken wij al even traditioneel terug naar vervlogen tijden in het archief van de stichting Historisch Goor. Daarin vonden we een prachtige prent van de Goedheiligman, ergens in de jaren ’80, op het perron van het Goorse treinstation. Daar werd Sint Nicolaas en zijn gevolg destijds onder meer opgewacht door Goorse prominenten als Henk Molenhuis en Jan Bosman. Twee bekende persoonlijkheden die inmiddels zijn overleden. 

Sint en Piet met links Henk Molenhuis en  daarnaast Jan Bosman

Gerelateerde berichten

  • Geen Sinterklaasintocht in Goor19 september 2020 Geen Sinterklaasintocht in Goor Er is dit jaar, vanwege het Corona-virus, geen Sinterklaasintocht in de Goorse haven. Dat heeft de Stichting Sinterklaas Goor besloten in samenspraak met de Goorse Waterpieten. Met name […]
  • Pieten blijven hoe dan ook zwart in Goor14 augustus 2020 Pieten blijven hoe dan ook zwart in Goor Het is hoog zomer en normaliter is dat niet de tijd om het te hebben over het Sinterklaasfeest in december. De landelijke Zwarte Pieten-discussie zorgt er echter voor dat dit soebat […]
  • Pieten blijven in Goor gewoon zwart14 november 2019 Pieten blijven in Goor gewoon zwart De Zwarte Pieten-discussie gaat ook dit jaar aan Goor voorbij. De organisatie van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten houdt het volgens traditie gewoon bij zwart, met lippenstift […]
  • Facelift Goors perron en stationsgebouw27 maart 2019 Facelift Goors perron en stationsgebouw Het perron en het stationsgebouw waar de Stichting Historisch Goor is gevestigd heeft in de afgelopen periode een behoorlijke facelift gekregen. Zo is er nieuwe bestickering op het […]
  • Spectaculaire intocht Sinterklaas massaal bezocht18 november 2018 Spectaculaire intocht Sinterklaas massaal bezocht Een geweldige drukte vanmiddag tijdens intocht van Sinterklaas en zijn gevolg in de haven van Goor. Meer dan 3000 mensen zagen allereerst een spectaculaire show van de Waterpieten die het […]