Toen de Sint nog met de trein kwam…

Met de intocht van Sinterklaas, morgen in de Goorse haven, in het vizier, kijken wij al even traditioneel terug naar vervlogen tijden in het archief van de stichting Historisch Goor. Daarin vonden we een prachtige prent van de Goedheiligman, ergens in de jaren ’80, op het perron van het Goorse treinstation. Daar werd Sint Nicolaas en zijn gevolg destijds onder meer opgewacht door Goorse prominenten als Henk Molenhuis en Jan Bosman. Twee bekende persoonlijkheden die inmiddels zijn overleden. 

Sint en Piet met links Henk Molenhuis en  daarnaast Jan Bosman

Gerelateerde berichten

  • Facelift Goors perron en stationsgebouw27 maart 2019 Facelift Goors perron en stationsgebouw Het perron en het stationsgebouw waar de Stichting Historisch Goor is gevestigd heeft in de afgelopen periode een behoorlijke facelift gekregen. Zo is er nieuwe bestickering op het […]
  • Spectaculaire intocht Sinterklaas massaal bezocht18 november 2018 Spectaculaire intocht Sinterklaas massaal bezocht Een geweldige drukte vanmiddag tijdens intocht van Sinterklaas en zijn gevolg in de haven van Goor. Meer dan 3000 mensen zagen allereerst een spectaculaire show van de Waterpieten die het […]
  • Opnames Goors Sinterklaasjournaal van start3 november 2014 Opnames Goors Sinterklaasjournaal van start Het was een lange en vermoeiende draaidag voor de makers van het Goorse Sinterklaasjournaal gisteren in en om Goor. Op een nog geheime locatie meldden zich allereerst een leger Zwarte […]
  • Sinterklaas weer op Goorse bodem19 november 2017 Sinterklaas weer op Goorse bodem Een groot aantal kinderen met hun ouders trok op deze koude zondagmiddag naar de Goorse haven om daar Sinterklaas en zijn gevolg een warm onthaal; te geven. Vanaf één uur was het al […]
  • Sinterklaas met Minionpieten aangemeerd in Goor13 november 2016 Sinterklaas met Minionpieten aangemeerd in Goor Veel spektakel op het water en verwachtingsvolle blikken van de Goorse kinderen vanmiddag in de Goorse haven. Daar kwam Sinterklaas aan met de boot. Hij werd voorafgegaam door stuntpieten […]