Twenthe klopt Reünie en klimt op de ranglijst

Twenthe deed vanmiddag uitstekende zaken in de derde klasse A van het zondag-amateurvoetbal. Op het eigen kunstgras werd het Borculose Reünie met 4-2 verslagen na een ruststad van 1-0. De beginfase van het duel was voor de bezoekers die beter uit de startblokken kwamen en een paar goede kansen creëerden. Na een kwartier in het eerste bedrijf kantelde de wedstrijd en nam Twenthe het initiatief en kwamen er ook kansen aan de andere kant waaruit één doelpunt viel. Een verdwaalde bal kwam voor de voeten van Guus Lummen die de bal mooi uit de draai binnen schoot.

Vlak na rust werd het 1-1 en direct daarna 2-1 toen een verdediger van Reünie een bal ongelukkig in eigen doel kopte en de thuisploeg dus het nodige fortuin had. Na een klein half uur in de tweede helft werd het weer gelijk en moest Twenthe weer op jacht naar een treffer om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Een fraaie voorzet belandde een vijftal minuten na 2-2 op het hoofd van Mark Nijland die het leer mooi binnen kopte: 3-2. Niet veel later gooide Wouter Leusink de wedstrijd in het slot door na een aanval koelbloedig af te ronden en de 4-2 binnen te schieten en dat was op basis van het lichte overwicht van de Goorse Tricolores, verdiend. In slotfase onderscheidde ook Twenthe-goalie Bas Zweers zich in positieve zin door een penalty te stoppen. Door de zege komt Twenthe nu op 9 punten uit 8 wedstrijden en klimt het naar de 9e plaats op de ranglijst.