Twenthe klopt Reünie en klimt op de ranglijst

Twenthe deed vanmiddag uitstekende zaken in de derde klasse A van het zondag-amateurvoetbal. Op het eigen kunstgras werd het Borculose Reünie met 4-2 verslagen na een ruststad van 1-0. De beginfase van het duel was voor de bezoekers die beter uit de startblokken kwamen en een paar goede kansen creëerden. Na een kwartier in het eerste bedrijf kantelde de wedstrijd en nam Twenthe het initiatief en kwamen er ook kansen aan de andere kant waaruit één doelpunt viel. Een verdwaalde bal kwam voor de voeten van Guus Lummen die de bal mooi uit de draai binnen schoot.

Vlak na rust werd het 1-1 en direct daarna 2-1 toen een verdediger van Reünie een bal ongelukkig in eigen doel kopte en de thuisploeg dus het nodige fortuin had. Na een klein half uur in de tweede helft werd het weer gelijk en moest Twenthe weer op jacht naar een treffer om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Een fraaie voorzet belandde een vijftal minuten na 2-2 op het hoofd van Mark Nijland die het leer mooi binnen kopte: 3-2. Niet veel later gooide Wouter Leusink de wedstrijd in het slot door na een aanval koelbloedig af te ronden en de 4-2 binnen te schieten en dat was op basis van het lichte overwicht van de Goorse Tricolores, verdiend. In slotfase onderscheidde ook Twenthe-goalie Bas Zweers zich in positieve zin door een penalty te stoppen. Door de zege komt Twenthe nu op 9 punten uit 8 wedstrijden en klimt het naar de 9e plaats op de ranglijst.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe na slappe tweede helft onderuit bij Reünie16 februari 2020 Twenthe na slappe tweede helft onderuit bij Reünie Twenthe Goor heeft wederom een nederlaag geleden in de vierde klasse B. In Borculo was titelkandidaat Reunie met 3-1 te sterk voor de Goorse bezoekers, die na rust machteloos opereerden. […]
  • Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht28 oktober 2018 Twenthe boekt knappe zege op Avanti Wilskracht Twenthe boekte vanmiddag de tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Hans Dirksen won op eigen veld met 2-0 van Avanti Wilskracht, de nummer twee van de ranglijst en voor […]
  • Twenthe vergeet zichzelf weer te belonen17 oktober 2021 Twenthe vergeet zichzelf weer te belonen Twenthe heeft, na de nederlaag van vorige week tegen FC Eibergen, vanmiddag het thuisduel tegen Reunie uit Borculo eveneens verloren. Op 't Piepwillem werd het 1-2 voor de gasten. In een […]
  • Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV4 november 2018 Twenthe na voorsprong onderuit tegen LSV In een doelpuntrijke wedstrijd ging vv Twenthe vanmiddag in Lonneker onderuit tegen LSV: 4-3. Twenthe stond na een kwart wedstrijd nog met 2-3 voor maar kreeg daarna nog twee tegentreffers […]
  • Twenthe verliest ruim van Saasveldia7 oktober 2018 Twenthe verliest ruim van Saasveldia Twenthe leed vanmiddag in Saasveld de tweede competitie-nederlaag in het prille voetbalseizoen. Tegen Saasveldia met 5-1 verloren. De Goorse Tricolores begonnen goed aan het duel en kregen […]