Hector overtuigt en wint van Davo

Tegen Davo heeft Hector vandaag de derde driepunter van het seizoen gepakt. Unal Kel, Joeri Wenderman, Jorno de Vries en Arno Katera zorgden uiteindelijk voor een 4-1 eindstand. De eerste helft kende niet veel grote kansen, de Hectorianen probeerden het spel te maken en Davo loerde op de counter. De eerste grote kans was voor de Deventernaren; de pas 18-jarige Sidney Pinkster ging op Daniƫl Kolbe af, maar laatstgenoemde redde knap. Daarna hadden Joeri Wenderman en Sjoerd Koster grote kansen op de openingstreffer, ook deze gingen er niet in. Vlak voor rust zorgde Unal Kel wel voor de openingstreffer. Wesley Zwoferink stuurde de rechtsbuiten weg en daarna verschalkte hij de keeper.

Na rust maakte Hector er na welgeteld vier minuten 3-0 van. Eerst Joeri Wenderman die knap wegdraaide en binnen schoot en daarna Jorno de Vries die zijn vrije trap binnen zag draaien. Arno Katera zorgde tien minuten daarna voor de vierde treffer. De Gorenaren kregen nog enkele kansjes, maar scoorden niet meer. Davo scoorde uiteindelijk nog wel waardoor de 4-1 eindstand op het bord kwam. Hector stijgt nu naar de negende plaats in de vierde klasse G. Volgende week moet de formatie van Mark Dijkstra naar laagvlieger De Gazelle. Bij een overwinning kan de ploeg weglopen uit de onderste regionen.