Boerderij Roelofsen tegen de vlakte….

Het is misschien wel het meest iconische pand bij de entree van Goor aan de zijde van Delden. De boerderij op het voormalige domein erve Roelofsen. De woning en de schuren gaan deze weken tegen de vlakte om de grond te prepareren voor de bouw van een aantal nieuwbouw woningen. Het is de bedoeling dat eind volgend jaar de eerste bewoners hun woning moeten gaan betrekken. Nu is het aftellen eer de boerderij helemaal tegen de vlakte is, laat een melancholische Jan Slot weten die ons deze prent stuurde (foto). 

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Al zestig jaar in de echt verbonden13 januari 2020 Al zestig jaar in de echt verbonden Een diamanten huwelijk. Het is niet veel koppels gegeven. Dit weekend was het groot feest voor de familie Roelofsen. Zij vierden het zestig jarig huwelijk van Jenny en Gerrit. De kinderen […]
  • ‘Kot bie en wiet vot’ bij Vrouwen van Nu12 oktober 2019 ‘Kot bie en wiet vot’ bij Vrouwen van Nu Diederik Roeterdink uit Markelo is komende woensdag te gast bij de Goorse Vrouwen van Nu met zijn boerderij-toer 'Kot bie en wiet vot'. Hij laat zien wat voor en achter is van de […]
  • Hermien 100 in het zonnetje gezet…6 januari 2018 Hermien 100 in het zonnetje gezet… Groot feest vanmiddag op de boerderij van Antoinette en Arie Bannink aan de Stoevelaarsweg net buiten Goor. Daar werd een uitzonderlijke prestatie van koe Hermien 100 gevierd. Zij kwam in […]
  • Roelofsen draagt De Ster over aan Weerkamp5 mei 2017 Roelofsen draagt De Ster over aan Weerkamp Café De Ster is sinds deze week in eigendom van de familie Weerkamp. Het horecapand werd de afgelopen vier jaar gehuurd van Jan en Willemien Roelofsen. Roelofsen had het pand sinds het […]