Boerderij Roelofsen tegen de vlakte….

Het is misschien wel het meest iconische pand bij de entree van Goor aan de zijde van Delden. De boerderij op het voormalige domein erve Roelofsen. De woning en de schuren gaan deze weken tegen de vlakte om de grond te prepareren voor de bouw van een aantal nieuwbouw woningen. Het is de bedoeling dat eind volgend jaar de eerste bewoners hun woning moeten gaan betrekken. Nu is het aftellen eer de boerderij helemaal tegen de vlakte is, laat een melancholische Jan Slot weten die ons deze prent stuurde (foto). 

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Brandweer rukt uit voor schuurbrand17 juli 2015 Brandweer rukt uit voor schuurbrand De Goorse brandweer is vanochtend vroeg uit de veren getrommeld voor het blussen van een brand in een schuur van een oude boerderij tussen Goor en Enter. De bliksem was ingeslagen en […]
  • Uitslaande brand verwoest boerderij25 april 2015 Uitslaande brand verwoest boerderij Op een rietgedekte boerderij tussen Goor en Markelo is gisteravond rond 23:30 brand uitgebroken. Het pand op de hoek van de Herikerweg en de Worsinkweg werd door de brand grotendeels […]
  • ‘Kot bie en wiet vot’ bij Vrouwen van Nu12 oktober 2019 ‘Kot bie en wiet vot’ bij Vrouwen van Nu Diederik Roeterdink uit Markelo is komende woensdag te gast bij de Goorse Vrouwen van Nu met zijn boerderij-toer 'Kot bie en wiet vot'. Hij laat zien wat voor en achter is van de […]
  • Brandweer rukt uit om koe te helpen25 januari 2016 Brandweer rukt uit om koe te helpen De Goorse brandweer werd aan het begin van de middag gealarmeerd om uit te rukken richting een boerderij aan de Twikkelerweg net buiten Goor. Daar bleek een koe in een benarde situatie […]