Brand bij ingang Albatrosschool (update)

De Goorse brandweer is vannacht uitgerukt voor een automatische brandmelding bij de Albatrosschool. Bij aankomst bleek er brand te woeden bij de linker ingang aan de achterzijde van de school. Volgens de politie heeft er een rubberen mat in brand gestaan. Door de brand zijn de ruiten van de deur gesprongen waardoor de rook naar binnen trok en zich over het gehele gebouw heeft verspreid. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. De politie heeft de omgeving tot plaats delict verklaard omdat er brandstichting wordt vermoed. De Albatros was 10 jaar geleden ook doelwit van brandstichting waarbij rubberen matten in brand zijn gestoken, maar dan bij de rechter ingang. Het is onduidelijk of de leerlingen vandaag naar school kunnen in verband met de rookschade en de te hoge concentraties koolmonoxide.

Update: De brandweer meldt op Twitter dat de school niet open gaat vandaag. Ook morgen is de school gesloten vanwege de schoonmaakwerkzaamheden. De kinderen hebben vrij.