Brand bij ingang Albatrosschool (update)

De Goorse brandweer is vannacht uitgerukt voor een automatische brandmelding bij de Albatrosschool. Bij aankomst bleek er brand te woeden bij de linker ingang aan de achterzijde van de school. Volgens de politie heeft er een rubberen mat in brand gestaan. Door de brand zijn de ruiten van de deur gesprongen waardoor de rook naar binnen trok en zich over het gehele gebouw heeft verspreid. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. De politie heeft de omgeving tot plaats delict verklaard omdat er brandstichting wordt vermoed. De Albatros was 10 jaar geleden ook doelwit van brandstichting waarbij rubberen matten in brand zijn gestoken, maar dan bij de rechter ingang. Het is onduidelijk of de leerlingen vandaag naar school kunnen in verband met de rookschade en de te hoge concentraties koolmonoxide.

Update: De brandweer meldt op Twitter dat de school niet open gaat vandaag. Ook morgen is de school gesloten vanwege de schoonmaakwerkzaamheden. De kinderen hebben vrij.

 

 

Gerelateerde berichten

  • Albatros morgen weer open25 november 2018 Albatros morgen weer open De Albatrosschool gaat morgen weer open na de brand die daar uitbrak in de nacht van donderdag op vrijdag. Daar werden rubberen matten in brand gestoken die uiteindelijk aan de ingang […]
  • Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat8 juni 2021 Forse schade bij woningbrand Klaproosstraat De brandweer is vanavond uitgerukt voor een woningbrand aan de Goorse Klaproosstraat. De brand ontstond aan de achterzijde van de woning. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar […]
  • Molotov-cocktail bij terrein voormalig Iveco16 mei 2021 Molotov-cocktail bij terrein voormalig Iveco De brandweer is vannacht rond half twee uitgerukt voor een brandmelding aan de Oude Haaksbergerweg in Goor. Daar bleek een Molotovcocktail te zijn gegooid bij het Ivecopand. De politie […]
  • FC Twente-training voor Albatrosleerlingen12 maart 2021 FC Twente-training voor Albatrosleerlingen De FC Twente Schooltour was vandaag (vrijdag) te gast bij basisschool De Albatros. De groepen 5 t/m 8 werden na een uitleg over gezonde voeding aan het werk gezet door een jeugdtrainer […]
  • Albatros weer getroffen door brandstichting19 januari 2019 Albatros weer getroffen door brandstichting Basisschool de Albatros is weer getroffen door brandstichting en vernielingen. De politie Hof van Twente maakt daar melding van iop de eigen Facebookpagina. Er is door onverlaten een gat […]