Opvoedspel voor kinderen en ouderen

Er komt een spel over opvoeden voor kinderen en ouders in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. De gemeente is dat nu aan het ontwikkelen samen auteur en opvoedkundige Elma van Vliet die onder meer boeken onder de titel ‘Mam vertel eens’ uitbracht en spellen onder de noemer ‘Vraag maar’.  Dit alles met als doel en wens om mensen met elkaar te verbinden en te helpen bij het maken van echt contact in de drukke wereld waarin wij leven. De speciale editie van ‘Vraag maar’ die momenteel ontwikkeld wordt voor de kinderen uit de gemeente Hof van Twente in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 12 jaar, moet aansluiten aan bij deze gedachten. Aan de hand van de vragen in het spel kunnen de kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s, maar ook met leerkrachten het gesprek aan gaan over het thema opvoeden. In de afgelopen week hebben onder meer kinderen op de Heeckerenschool zich gebogen over het design en droegen ze suggesties aan. Daarnaast werden vragen over opvoeden gesteld. In het voorjaar van 2019 moet het spel klaar zijn en zal het worden gelanceerd.

Ook wethouder Pieter van Zwanenburg (links) was aandachtig toeschouwer bij de presentatie van Elma van Vliet

Gerelateerde berichten

  • ‘Gezonde’ basisschool Heeckeren in zonnetje gezet18 september 2018 ‘Gezonde’ basisschool Heeckeren in zonnetje gezet Op dinsdag 18 september is basisschool Heeckeren in het zonnetje gezet door wethouder Pieter van Zwanenburg en medewerkers van GGD Twente. Deze eer kwam hen ten goede vanwege de […]
  • Pokemon Go ook in Goor een enorme hype12 juli 2016 Pokemon Go ook in Goor een enorme hype Ook Goor is volledig in de ban van Pokémon GO. Een app voor je smartphone waarbij het doel is zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen. Doel is om de fictieve wezentjes te vangen. Mensen […]
  • Goorse moedercoach in dagblad Trouw18 februari 2015 Goorse moedercoach in dagblad Trouw De Goorse opvoedkundige Angelique de Vries is vandaag prominent te lezen in het landelijke dagblad Trouw. De zogenoemde moedercoach wordt aan het woord gelaten over een vraag die is […]
  • Open morgen op Goorse basisscholen8 februari 2015 Open morgen op Goorse basisscholen Alle basisscholen in Goor zetten de deuren komende dinsdagochtend open voor ouders die met hun, bijna leerplichtige, kinderen een kijkje willen komen nemen en de sfeer te proeven op één of […]
  • Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking7 december 2017 Leerkrachten Goorse basisscholen wederom in staking Er is wederom een staking aanstaande van de leerkrachten van de zes Goorse basisscholen. Komende dinsdag, 12 december, wordt er geen les gegeven en zijn alle Goorse kinderen dus vrij. De […]