De oale roop gaat weer klinken…

Het zogenoemde ‘Bloasseizoen’ van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim onder leiding van de Goorse voorman Silvo Busschers gaat vandaag weer van start op deze eerste zondag van de adventsperiode. De ‘oale roop’ klinkt met de regelmaat van de klok tot en met Driekoningen op 6 januari. De midwinterhoorns klinken vanochtend voor het eerst op de algemene begraafplaats in Diepenheim waarna er diverse optredens volgen in de komende maand. In Goor zal op vier momenten worden geblazen. op 14 december tijdens de kerstmarkt van woonzorgcentrum Herfstzon, twee dagen later tijdens de Lichtjesmiddag op de algemene begraafplaats, op Eerste Kerstdag net voor het Kerstconcert van het Goors mannenkoor op het plein voor Petrus en Pauluskerk én op zaterdag 5 januari bij het Goors Historisch Museum aam de Stationslaan.

Gerelateerde berichten

  • Losser en Reutum blazen het beste in Goor6 januari 2020 Losser en Reutum blazen het beste in Goor De jonge midwinterhoornblazers van Losser dorp en Reutum waren gisteren de beste tijdens de wedstrijd om het Gouden hoorntje bij kinderboederderij 't Kukelnest in Goor gisteren. De […]
  • Jeugdkampioenschappen midwinterhoornblazen bij ’t Kukelnest30 december 2019 Jeugdkampioenschappen midwinterhoornblazen bij ’t Kukelnest Bij ’t Kukelnest worden opkomende zondag 5 januari vanaf 13.30 uur de Twentse kampioenschappen midwinterhoornblazen voor jeugdteams gehouden. Er wordt dan door 50 deelnemers in teams […]
  • De Oale roop klinkt weer…30 november 2014 De Oale roop klinkt weer… Het is de eerste zondag van de Advent en dat betekent de start van een drukke periode voor de Goorse Midwinterhoornblazers. Zij zijn sinds jaar en dag verenigd in de […]
  • Afbloazen met Oale Roop…6 januari 2017 Afbloazen met Oale Roop… De Oale Roop klinkt vanavond nog één keer over ons Twentse Haagje. De Midwinterhoornblazers sluiten het seizoen af op de Braakmolen, waar een zevental nog en keer de roep liet klinken.  Er […]
  • Jonge midwinterhoornblazers sterk in Oldenzaal30 december 2016 Jonge midwinterhoornblazers sterk in Oldenzaal Ze zijn nog nog jong maar hebben hét ultieme gevoel voor traditie. Het Goorse trio Jet Busschers (vandaag 13 jaar geworden), Lyonne Edel (15) en Fleur Busch (11) waren deze vrijdag actief […]