Verdedigingsfouten en rode kaart nekken GFC in Deventer

GFC ging vanmiddag in Deventer hard onderuit tegen DAVO. Het werd uiteindelijk 6-3 maar de wedstrijd was na 25 minuten al gelopen en dat had GFC volledig aan zichzelf te danken. Al na een minuut kwam DAVO door een treffer van Onnie Ngoetra. Na tien minuten speelde Olaf Siegers de bal knullig terug op doelman Dennis Vorkink die een overtreding maakte om de 0-2 te voorkomen. Dat moest hij bekopen met een rode kaart. De toegekende penalty kon vervolgens niet gestopt door invaller-doelman Tom Kuijper en betekende alsnog de 2-0.

Na een klein kwartier zorgde een verkeerde terugspeelbal van Remon ervoor dat de 3-0 kon worden binnen geschoten. In de 25e minuut werd het 4-0 en was de wedstrijd al vroeg gelopen. Tim Wassink maakte in de 34e minuut nog wel de 4-1 maar vlak voor rust werd het 5-1 in een eerste helft waarin er een overvloed aan kansen waren, ook voor GFC. De 6-1 na 12 minuten in de tweede helft, was een gelukkige voor DAVO. Een slap schot werd van richting veranderd en verdween in het doel. Twintig minuten voor tijd was Olaf Siegers op snelheid weg en kon hij de 6-2 binnen schieten. Siegers tekende vlak voor tijd ook voor de 6-3.