Speciaalbieren gebrouwen voor ‘Gaan voor Gerben’

Om geld in te zamelen voor de stichting Join4Energy gaat een team onder aanvoering van de Goorse Esther Bakker in juni meedoen aan de 10e Challenge Mont Ventoux van de stichting. Haar zoon Gerben Pollemans, inmiddels 14 jaar, lijdt aan een progressieve energiestofwisselingsziekte waar op dit moment nog geen medicijn tegen is. Het team onder de naam ‘Gaan voor Gerben’ moet voor die tijd minimaal €5.000 euro aan sponsorgeld ophalen en dat doel probeert de ploeg onder meer te bereiken door het verkopen van speciaal gebrouwen bier. Er zijn door Spierbier in Mijdrecht een Tripel, een Grand-Cru en een blond bier ontwikkeld en de flessen voorzien van een speciaal ‘Gaan voor Gerben’-etiket. Daarnaast wordt er in samenwerking met LekkerLeuk in Goor zogenoemde Gerben-fudge (snoep gemaakt van boter, suiker en melk of room) verkocht voor het goede doel alsmede reepkoeken en ontspanningsmassages.

70% van de kinderen met een energiestofwisselingsziekte overlijdt voor het 18e jaar, 50% sterft voor de tiende verjaardag. Kinderen met deze ziekte hebben als het ware een halflege batterij die veel sneller dan normaal leegloopt en steeds minder ver kan worden opgeladen. Op 15 juni van het komende jaar zal het team onder de naam ‘Gaan voor Gerben’ de Mont Ventoux gaan bedwingen voor Gerben en zijn lotgenoten. Dit doen zij fietsend en wandelend. Voor die tijd moeten ze minimaal €5.000 aan sponsorgeld ophalen. Het team bestaat naast Esther Bakker uit haar zoon Rutger Pollemans en diens vriendin Femke Nauta. Ook de ouders van Femke, Jan Nauta en Betty de Haan, gaan in team ‘Gaan voor Gerben’ de uitdaging aan.  Het bier, de fudge en de reepkoeken zijn onder meer verkrijgbaar op de kerstmarkt in Holten op 15 december.

Gerben Pollemans

Gerelateerde berichten

  • Gaan voor Gerben weer naar de Kale Berg3 december 2015 Gaan voor Gerben weer naar de Kale Berg Na een jaar van afwezigheid in 2015 zal team "Gaan voor Gerben" in 2016 weer deelnemen aan de Challenge Mont Ventoux van Stichting Join4Energy. Deze stichting organiseert in 2016 voor de […]
  • Oud-toprenners leiden toneelstuk Ventoux in30 september 2015 Oud-toprenners leiden toneelstuk Ventoux in Het theaterseizoen bij De Reggehof wordt komende vrijdag geopend met de toneelvoorstelling Ventoux. Het stuk gaat over een groep mannen die na jaren terugkeert naar de Mont Ventoux en is […]
  • Fikse tegenvaller voor De Reggehof19 september 2015 Fikse tegenvaller voor De Reggehof Het moest een spetterende en bovenal gezellige opening worden van het theaterseizoen bij De Reggehof: Het Reggestadl Oktoberfest met de Palemiger Spatzen en Werner Redlich. Ondanks een […]
  • Een onvergetelijke Olympische reis…22 februari 2018 Een onvergetelijke Olympische reis… Ze is, voor bekend ter redactie, de enige Goorse die aanwezig was in het Zuid Koreaanse Pyeongchang om daar deelgenoot te zijn van de Olympische Winterspelen. Esther Bakker is net terug […]
  • Stem op hit van Gerben in Sinter Songwriter4 december 2015 Stem op hit van Gerben in Sinter Songwriter Het duurde even voor Gerben Pollemans door de ballotage kwam van de Hema. Maar ter elfder ure is zijn single 'Waar is mijn pepernoot' toch toegevoegd aan de lijst van de Sinter […]