Petrus en Pauluskerk kampt met groot achterstallig onderhoud

De Petrus en Pauluskerk in de Hengevelderstraat heeft te kampen met groot achterstallig onderhoud. Dat staat te lezen in het blad ‘Geestig’ van de Heilige Geest-parochie waar de Goorse katholieke kerk onderdeel van is. In een artikel over de toekomst van de kerken in de regio wordt gemeld dat de onderhoudskosten van de kerk minimaal op €350.000 moeten worden begroot. In de inventarisatie wordt ook duidelijk dat er, naast het teruglopende kerkbezoek, sprake is van een duidelijke vergrijzing. Veel vrijwilligers zijn ouder dan 70 en nieuwe opvolging voor de locatieraad is moeilijk te vinden. Het bestuur van de Heilige Geest-parochie heeft een inventarisatie bij de zes aangesloten kerken gemaakt om te kijken welke kerken er op termijn eventueel gesloten moeten worden of een andere functie zouden moeten krijgen.

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters25 september 2014 De Reggehof slaat handen ineen met kleine theaters De Reggehof heeft een samenwerkingsverband gesloten met negentien andere kleine theaters in Overijssel. Onder de noemer 'Theater, daar ga je voor zitten' hopen de theaters elkaar te […]
  • Goorse wegen glad, meisje raakt gewond21 januari 2016 Goorse wegen glad, meisje raakt gewond Het was op veel plaatsen in Goor spiegelglad gisteravond. Veel wegen, met name in de woonwijken waar niet preventief gestrooid is, werden geteisterd door opvriezing. Op de Hogenkamp raakte […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • ZondagMiddagCafé in eerste weekend29 december 2017 ZondagMiddagCafé in eerste weekend Het nieuwe jaar beginnen met een bezoekje aan het ZondagMiddagCafé. Veel ouderen kijken er naar uit. Op zondag 7 januari kan dit in het Soosgebouw aan de Schoolstraat. Er wordt een kleine […]