GFC-Hector: ‘Er is eigenlijk geen peil op te trekken…” UPDATE: Het duel is afgelast

Het is Derbyday morgen in het Goorse als GFC op het eigen sportpark Heeckeren SV Hector ontvangt. De clash tussen de nummer 9, GFC dat tot nu, kijkend naar de doelstelling (kampioenschap), wat teleur stelt in de vierde klasse G met 12 punten uit 10 wedstrijden én Hector dat handhaving voor ogen heeft. De groen witten hebben drie punten minder en moeten ook alle zeilen bij moet zetten om niet in vroege degradatiezorgen te komen. Toch bekijkt Hector-trainer Mark Dijkstra het wel van de positieve kant. “Wij krijgen de kansen en scoren in ieder geval meer dan vorig seizoen. We geven alleen wel teveel weg.” En juist dat is nu ook de achilleshiel bij GFC. Trainer: Romano Lammertink: “We scoren elke week wel en krijgen genoeg kansen maar ook wij geven teveel goals onnodig weg.”

Romano Lammertink voorafgaand aan de vorige GFC-Hector met links Hector-doelman Daniël Kolbe

In dat licht bezien is de Goorse derby dus op voorhand een hele interessante. “Er is eigenlijk geen peil op te trekken” zegt Dijkstra. “Het kan alle kanten op en eerlijk is eerlijk: vaak zijn het geen mooie wedstrijden om naar te kijken, die derby’s. Lammertink beaamt dat: “Een vroege goal kan alle intenties veranderen.” De GFC-coach kampt wel met blessures en dat eigenlijk al wekenlang. Sterkhouder Thijs Moormann is tot na de winterstop uitgeschakeld en daarnaast ontbreken ook Arne Alink en Rob Jacobi vanwege blessures. Daarnaast is er nog de schorsing van doelman Dennis Vorkink die vorige week van het veld werd gestuurd. Hij wordt morgen vervangen door Rick Groot Ganseij, de goalie van GFC A1. Lammertink kan wel weer beschikken over Bjorn Natrop en Daan Zwierink. Bij Hector ontbreekt de geblesseerde aanvoerder Joost Minkjan. Naast de strijd om de punten is de Goorse derby er vooral ook één van prestige. “Cruciaal is het nog zeker niet maar dit soort wedstrijden wil je gewoon winnen” zegt Romano Lammertink. “Je kunt wel roepen dat het één van de vele wedstrijden is, dat is gewoon niet zo. Dit soort potjes brengen extra druk met zich mee en dat hoort ook zo.” vult Mark Dijkstra aan. GFC-SV Hector begint morgen om 14:00 uur en de tussenstand is live te volgen via deze site. Dat geldt ook voor het duel in de derde klasse A tussen KVV Losser en vv Twenthe. UPDATE: Het duel is vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast en wordt op een later tijdstip ingehaald.

Mark Dijkstra

Gerelateerde berichten

  • Stadsderby met diverse belangen13 april 2019 Stadsderby met diverse belangen Hij staat weer voor de deur. De Goorse El Classico tussen Hector en GFC. Altijd beladen wedstrijden die nooit een grote uitslag kennen en vaak vol spanning zitten. Dat is morgen ook de […]
  • De druk ligt bij GFC voor Goorse derby22 april 2017 De druk ligt bij GFC voor Goorse derby "Cruciaal is het nog niet" zegt GFC-trainer Romano Lammertink. "Maar we moeten in onze situatie absoluut voor de volle winst gaan, zo simpel is het." aldus de oefenmeester over de belangen […]
  • Laatste derby in teken titelstrijd GFC27 april 2019 Laatste derby in teken titelstrijd GFC Het is de laatste vele competitieclashes, morgen op sportpark Heeckeren. De Goorse voetbalderby tussen GFC en Hector in de vierde klasse G voordat de rood zwarten overstappen naar de […]
  • GFC-Hector op 23 december11 december 2018 GFC-Hector op 23 december De Goorse stadsderby tussen GFC en SV Hector die afgelopen zondag vanwege de slechte weersomstandigheden werd afgelast, wordt ingehaald op zondag 23 december. Daarmee wordt de eerste […]
  • Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..”4 november 2017 Moormann: “Tuurlijk zijn we de favoriet..” Het is het weekend van de eerste Goorse stadsderby in de vierde klasse B tussen GFC en SV Hector en dat houdt de voetbalgemoederen in het Twentse Haagje altijd bezig. Zo ook nu. GFC heeft […]