‘Zwembadwoning tegen de vlakte’

huis-moeder

Het is voor enkele Goorse historici een klap in het gezicht. Opnieuw zal er een karakteristiek pand in handen vallen van de slopershamer. Het idyllische huis waar de familie Poortman vanaf 1942 woonde gaat tegen de grond.  Het pand, dat gebouwd is op een oud pomphuis van de Stoomblekerij lag pal naast het Goorse zwembad. Cabaretier Bert Eeftink zong in het lied “Mijn Oma” ooit over het het huis van zijn oma. In het nummer wordt met weemoed uitgekeken naar de dag dat het wordt neergebuldozerd. Helaas worden deze woorden wel werkelijkheid……

Gerelateerde berichten

  • Goorse boerderij al 351 jaar familiebezit22 november 2014 Goorse boerderij al 351 jaar familiebezit De boerderij van de familie Kamp aan de Deldensestraat behoort tot de tien oudste boerderijen van Nederland als het gaat om het aantal generaties van een familie dAT een boerenbedrijf […]
  • Spiegel De Zon duikt weer op13 augustus 2008 Spiegel De Zon duikt weer op "De Zon ging onder en de Zon kwam nooit meer op." Het is de eerste zin in het refrein van het lied De Zon van Kerkstraat Centrum over de teloorgang van de ooit zo roemruchte Goorse […]
  • De Goorse Rolling Stones…21 februari 2015 De Goorse Rolling Stones… Een schitterend relaas van Hengeloër Bert Freriks op het digitale huis van het poparchief Twente over een Goorse band in het midden van de jaren zestig: The Jinx. Daarin was hij de zanger […]
  • Schoolbus volledig uitgebrand…..30 juni 2010 Schoolbus volledig uitgebrand….. Bovenstaande gebeurtenis, die voor een grote schokreactie zorgde onder de Goorse omstanders, kwam in de regionale kranten te staan. Adolf Koster dook het artikel op en stuurde het ons op, […]
  • 16 maart 2013 Koningin Emma kocht linnen in Goor Koningin Emma, de overgrootmoeder van de nu scheidende koningin Beatrix, kocht aan het begin van de vorige eeuw linnen in Goor. Nadat ze de troon in 1898 had afgestaan aan haar dochter […]