Jan Schut wint bergklassement

De negentiende etappe van de Tour de France, met aankomst op de Alpe d’Huez, was de laatste rit voor het bergklassement van de Goorse Tourpoule. Jan Schut pakte de hoofdprijs in dat klassement, door Tom Heijmer en Bertus Schabbink, die ook in de prijzen vallen, achter zich te laten. In de etappe naar de ‘Goorse berg‘ pakte Peter Visser, de eindwinnaar van 1995, zijn tweede dagzege. Geert-Willem Escher blijft net als Andy Schleck (foto) in het geel, maar ziet Erik Leeftink naderen.

258349

Morgen is er tijdens de tijdrit weer een rugnummerspel bij De Ster. Zondag is er een extra rugnummerspel. Na afloop wordt er door de organisatie een vat bier ingegooid en is er een buffet, waarbij alle deelnemers welkom zijn. Daarna worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Escher is ook nog altijd beste Gorenaar in de Lezerstour, maar moest in het algemeen klassement zijn koppositie afstaan. Sander Fonville en Harrie Wolters volgen op gepaste afstand in het Goorse klassement.

In de Oudste Goorsche Tourpoule heeft Anouk Schreurs de voorsprong iets gespeerd. De Goorse is er nog niet, omdat er met de tijdrit en een laatste vlakke etappe nog punten te verdienen zijn. Tot dusver scoorde achtervolger Jan Relker hoger in de vlakker ritten.