Onze Stem haalt banden met Salzbergen aan

Toen Goor nog een zelfstandige gemeente was waren er regelmatig uitwisselingen op diverse gebieden door verschillende verenigingen en instanties met de Duitse partnergemeente Salzbergen. Sinds de vorming van de gemeente Hof van Twente verdween de officiële status en werden de uitwisselingen minder maar ze zijn nooit helemaal verdwenen. Zo houdt Onze Stem het contact jaarlijks warm met een bezoek en een optreden in de Duitse plaats niet over de grens.  Afgelopen zondag 2 december zorgde de Zang- en Oratoriumvereniging voor één van de hoogtepunten tijdens het jaarlijkse Lichterfest in de voormalige partnergemeente.


De zangers en zangeressen werden hartelijk ontvangen met ´Kaffee und Kuchen´ en een welkomstwoord van de burgemeester Andreas Kaiser.
In de sfeervol verlichtte St. Cyriakus Kirche, in het centrum van Salzbergen, werden onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman bekende en minder bekende kerstliederen gezongen, muzikaal begeleid door Henk Linker. De liederen vielen in de smaak want het koor werd direct uitgenodigd om nog eens terug te komen.

Het optreden in Salzbergen werd in het kader van het ‘INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland’ mede gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Gerelateerde berichten

  • Open repetities bij Onze Stem29 februari 2020 Open repetities bij Onze Stem Zang- en Oratoriumvereniging Onze Stem houdt op de woensdagen 4 en 11 maart open repetities in de balletzaal in de Reggehof in Goor. De Goorse gemengde zangvereniging bestaat dit jaar 95 […]
  • Onze Stem weer actief3 juli 2021 Onze Stem weer actief De leden van Zang- en Oratoriumvereniging Onze Stem zij na een lange coronaperiode ook weer begonnen. Herberg de Pot was plaats van handeling voor de eerste repetitie onder leiding van […]
  • Vragen en zorgen over fusie Reggehof en Home of Talents10 mei 2021 Vragen en zorgen over fusie Reggehof en Home of Talents Naar aanleiding van de zorgen van vier muziek- en zangverenigingen over de op handen zijnde fusie tussen De Reggehof en de muziekschool (Home of Talents), heeft de plaatselijke fractie […]
  • Willy en Lini 70 jaar Onze Stem11 mei 2020 Willy en Lini 70 jaar Onze Stem Twee leden van Zang- en Oratoriumvereniging Onze Stem zijn afgelopen week verrast met bloemen omdat ze 70 jaar lid zijn van het koor. De dames Lini Toet en Willy Bouwmeester werden in […]
  • Open repetities Onze Stem8 oktober 2019 Open repetities Onze Stem Zang- en Oratoriumvereniging Onze Stem heeft na de zomervakantie de draad weer opgepakt en is gestart met de wekelijkse zangrepetities. Het koor, dat dit jaar haar 95-jarig jubileum […]