Onze Stem haalt banden met Salzbergen aan

Toen Goor nog een zelfstandige gemeente was waren er regelmatig uitwisselingen op diverse gebieden door verschillende verenigingen en instanties met de Duitse partnergemeente Salzbergen. Sinds de vorming van de gemeente Hof van Twente verdween de officiële status en werden de uitwisselingen minder maar ze zijn nooit helemaal verdwenen. Zo houdt Onze Stem het contact jaarlijks warm met een bezoek en een optreden in de Duitse plaats niet over de grens.  Afgelopen zondag 2 december zorgde de Zang- en Oratoriumvereniging voor één van de hoogtepunten tijdens het jaarlijkse Lichterfest in de voormalige partnergemeente.


De zangers en zangeressen werden hartelijk ontvangen met ´Kaffee und Kuchen´ en een welkomstwoord van de burgemeester Andreas Kaiser.
In de sfeervol verlichtte St. Cyriakus Kirche, in het centrum van Salzbergen, werden onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman bekende en minder bekende kerstliederen gezongen, muzikaal begeleid door Henk Linker. De liederen vielen in de smaak want het koor werd direct uitgenodigd om nog eens terug te komen.

Het optreden in Salzbergen werd in het kader van het ‘INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland’ mede gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).