Zo oud als de weg naar Rome

Foekepotten en School- en Volksfeest zijn rijke en één van de oudste Goorse tradities met zelfs landelijke bekendheid. Maar de paardenmarkt in ’t Twentse Haagje heeft van oorsprong veel meer landelijke allure en historie. Sinds 1362. Inderdaad, al in het tweede deel van de middeleeuwen kwamen paardenhandelaren naar Goor om te handelen met vee. Anno 2018 heeft Goor nog altijd één van de grootste paardenmarkten van het land. Voor de dauw verzamelen zij zich komende vrijdag ook weer op de Schoolfeestweide en traditiegetrouw zal het weer een gezellige happening worden. Reden voor de redactie van Oald Goor om oude prenten te tonen toen de paardenmarkt nog plaatsvond op een andere plaats (veelal aan de Iependijk) in Goor. Een fotoreeks:

± 1898. Paardenmarkt in de Hengevelderstraat. Links de oude RK-Kerk.