Goorse paardenmarkt nog springlevend

Er zijn al jaren twijfels over de houdbaarheid van de Goorse Paardenmarkt die al eeuwen halverwege december wordt gehouden maar vandaag bleek dat er nog steeds veel handelaren de weg naar het Twentse Haagje weten te vinden. Die verkopen de edele viervoeters nu wel veel meer onderling dan aan particulieren. “Dat gebeurt nauwelijks nog” aldus één van de paardenverkopers die jaarlijks in Goor komt. Het aantal paarden en pony’s was gelijk aan de laatste jaren. Het weer was goed en dus was het ook de hele ochtend druk op het Schoolfeestplein waar traditiegetrouw ook diverse andere kramen te vinden waren. Het sfeertje was weer typisch. Een sfeertje dat op sublieme wijze in beeld is gebracht door topfotograaf Jeroen van Vliet die voor Goorsnieuws.nl een uitgebreide reportage schoot die hieronder te bekijken is.


Gerelateerde berichten

  • Paardenmarkt van start14 december 2018 Paardenmarkt van start De Goorse Paardenmarkt is vanochtend rond vijf uur gestart toen de eerste paarden werden aangevoerd. Naast de handel in de edele viervoeters zijn er ook andere kramen met vooral eten […]
  • Regenboog…1 april 2020 Regenboog… Velen hebben er nu de tijd voor vanwege de Coronacrisis. Een lekker eind wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld door De Meene. Topfotograaf Jeroen van Vliet doet dat altijd al en neemt op […]
  • De Paardenmarkt in beeld…14 december 2019 De Paardenmarkt in beeld… Hij liep de hele ochtend over het Schoolfeestplein en richtte zijn lens op de typische sfeer tijdens de Goorse Paardenmarkt. Het resulteerde in een prachtige fotoserie van de laatste […]
  • Altijd even naar de Paardenmarkt…11 december 2015 Altijd even naar de Paardenmarkt… Het was miezerig en verraderlijk koud vanochtend. Toch waren er redelijk veel Gorenaren die toch de moeite namen om een kijkje te nemen op het Schoolfeestplein. Daar stonden al voor dag en […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]