Goorse paardenmarkt nog springlevend

Er zijn al jaren twijfels over de houdbaarheid van de Goorse Paardenmarkt die al eeuwen halverwege december wordt gehouden maar vandaag bleek dat er nog steeds veel handelaren de weg naar het Twentse Haagje weten te vinden. Die verkopen de edele viervoeters nu wel veel meer onderling dan aan particulieren. “Dat gebeurt nauwelijks nog” aldus één van de paardenverkopers die jaarlijks in Goor komt. Het aantal paarden en pony’s was gelijk aan de laatste jaren. Het weer was goed en dus was het ook de hele ochtend druk op het Schoolfeestplein waar traditiegetrouw ook diverse andere kramen te vinden waren. Het sfeertje was weer typisch. Een sfeertje dat op sublieme wijze in beeld is gebracht door topfotograaf Jeroen van Vliet die voor Goorsnieuws.nl een uitgebreide reportage schoot die hieronder te bekijken is.