Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren

Woonzorgcoöperatie Viverion gaat tien procent van de beschikbare huurwoningen in Goor vrij maken voor mensen met zogenoemde middeninkomens. Het gaat daarbij om huishoudens die een salaris incasseren tussen de €36.798 en €41.056. Volgens Viverion is er grote behoefte aan huurwoningen bij deze groep die nu tussen wal en schip geraken om dat ze niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en ook geen huis kunnen kopen. Het voornemen staat beschreven in het ondernemingsplan van de woningcoöperatie voor 2019. Daarin staat ook het plan om bewoners van de kleinere kernen in de gemeente Hof van Twente voorrang te geven bij de loting van 50% van de woningen. Goor valt daar niet onder.

Gerelateerde berichten

  • Huren bij Viverion wordt duurder1 mei 2018 Huren bij Viverion wordt duurder Viverion gaat de meeste huren verhogen. De woningcoöperatie die in Goor een groot aantal huurders heeft, spreekt zelf van een beperkte inkomensafhankelijke huurverhoging. Wie nu al meer […]
  • Viverion overweegt sluiting in Goor18 december 2015 Viverion overweegt sluiting in Goor Woning-coörporatie Viverion overweegt het kantoor in Goor te sluiten. Het bezoek aan het kantoor aan de Rozenstraat neemt af omdat veel zaken op een andere wijze kunnen worden afgehandeld. […]
  • Viverion verlaagt huren voor lage inkomensgroepen26 oktober 2016 Viverion verlaagt huren voor lage inkomensgroepen Woningbouwcoöperatie Viverion gaat de huren van huishoudens met lage inkomens verlagen. Viverion heeft dit jaar de voorwaarden aangepast en zal voor sociale huurwoningen niet meer van 68% […]
  • Geen duidelijkheid over toekomst Tuindorp3 juni 2019 Geen duidelijkheid over toekomst Tuindorp Het is nog niet duidelijk of de karakterestieke woningen op 't Tuindorp ook over 25 jaar nog bestaan. Dat zegt Viverion in een persbericht als reactie op de in verschillende media gewekte […]
  • Inloop koffie-uurtje met directeur Viverion7 maart 2018 Inloop koffie-uurtje met directeur Viverion Directeur Jan Willem Allersma van Viverion is morgen (donderdag 8 maart) weer bij Villa '70 op 't Gijmink om daar in gesprek te gaan met huurders. Deze twee-wekelijkse bijeenkomst is […]