Mensen met middeninkomens kunnen nu ook een huis huren

Woonzorgcoöperatie Viverion gaat tien procent van de beschikbare huurwoningen in Goor vrij maken voor mensen met zogenoemde middeninkomens. Het gaat daarbij om huishoudens die een salaris incasseren tussen de €36.798 en €41.056. Volgens Viverion is er grote behoefte aan huurwoningen bij deze groep die nu tussen wal en schip geraken om dat ze niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en ook geen huis kunnen kopen. Het voornemen staat beschreven in het ondernemingsplan van de woningcoöperatie voor 2019. Daarin staat ook het plan om bewoners van de kleinere kernen in de gemeente Hof van Twente voorrang te geven bij de loting van 50% van de woningen. Goor valt daar niet onder.

Gerelateerde berichten

  • Huren bij Viverion wordt duurder1 mei 2018 Huren bij Viverion wordt duurder Viverion gaat de meeste huren verhogen. De woningcoöperatie die in Goor een groot aantal huurders heeft, spreekt zelf van een beperkte inkomensafhankelijke huurverhoging. Wie nu al meer […]
  • Viverion overweegt sluiting in Goor18 december 2015 Viverion overweegt sluiting in Goor Woning-coörporatie Viverion overweegt het kantoor in Goor te sluiten. Het bezoek aan het kantoor aan de Rozenstraat neemt af omdat veel zaken op een andere wijze kunnen worden afgehandeld. […]
  • Nieuw huurbeleid op basis van inkomen16 april 2021 Nieuw huurbeleid op basis van inkomen Viverion heeft samen met de aangesloten huurdersorganisaties nieuw huurbeleid ontwikkeld dat nu wordt gebaseerd op wat huurders kunnen betalen. Bij dat beleid staan de inkomenssituatie en […]
  • Viverion krijgt KWH-Huurlabel21 maart 2021 Viverion krijgt KWH-Huurlabel Woningcorporatie Viverion krijgt het zogenoemde KWH-Huurlabel. Dat wordt toegekend door het 'Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector'. Uit onderzoek van dit instituut is gebleken […]
  • SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen15 juli 2020 SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen De SP-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente heeft er bij de woningcorporatie Viverion op aangedrongen om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Dit door de […]